Sastāvdaļas
100 g mīksta sviesta
90 g Dansukker cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
120 g kviešu miltu
2,5 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
Instrukcijas
Sviestu, cukuru un sīrupu labi saputo. Pēc tam sajauc miltus, kakao, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un iesijā tos maisījumā.
Turpina kult, līdz mīkla saiet pikucī. Tad ar rokām saveļ mīklu bumbā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ˚C ventilatora režīmā.
Mīklu plāni izrullē starp diviem cepampapīra gabaliem, iekārto uz cepešpannas un tad noņem augšējo cepampapīra gabalu.
Mīklu cep krāsns vidējā daļā 12-15 minūtes, ļauj tai nedaudz atdzist un tad ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas. Gatavos cepumus novieto uz restītes un ļauj tiem pilnībā atdzist.
Dekorē sirsniņas pēc vēlēšanās un uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.