Sastāvdaļas
100 g mīksta sviesta
90 g Dansukker cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
120 g kviešu miltu
2,5 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
Instrukcijas
Sviestu, cukuru un sīrupu labi saputo. Pēc tam sajauc miltus, kakao, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un iesijā tos maisījumā.
Turpina kult, līdz mīkla saiet pikucī. Tad ar rokām saveļ mīklu bumbā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ˚C ventilatora režīmā.
Mīklu plāni izrullē starp diviem cepampapīra gabaliem, iekārto uz cepešpannas un tad noņem augšējo cepampapīra gabalu.
Mīklu cep krāsns vidējā daļā 12-15 minūtes, ļauj tai nedaudz atdzist un tad ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas. Gatavos cepumus novieto uz restītes un ļauj tiem pilnībā atdzist.
Dekorē sirsniņas pēc vēlēšanās un uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.