Sastāvdaļas
125 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker brūnā cukura
230 g Dansukker dzidrā sīrupa
375 g miltu
1 tējkarote pārtikas sodas
3 tējkarotes malta ingvera
Instrukcijas
Bļodā ar elektrisko mikseri saputo sviestu un brūno cukuru, līdz krēms ir viendabīgs (apmēram 5 minūtes). Pievieno sīrupu, miltus, cepamo sodu un ingveru un turpina putot pāris minūtes.
Mīklu sadala divās daļās, ietin katru pārtikas plēvē un inovieto ledusskapī uz pusstundu. Pēc tam abas mīklas plānā kārtā (apmēram 5 mm) izrullē uz cepampapīra un novieto atpakaļ ledusskapī vēl uz pusstundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ˚C ventilatora režīmā.
No atdzesētās mīklas ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas un kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, atstājot pietiekami daudz vietas starp cepumiem.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes.
Pirms dekorēšanas ļauj cepumiem atdzist. Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.