Sastāvdaļas
Mīklai
345 g miltu
3 tējkarotes Dansukker baltā cukura
½ tējkarotes sāls
225 g auksta sviesta
60 g ledusauksta ūdens
Pildījumam
200 g saldētu melleņu
1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes citronu sulas
1 ēdamkarote kanēļa
Dekoram
1 ola
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
Pagatavo melleņu pildījumu. Katliņā liek mellenes, cukuru, citronu sulu un kanēli. Maisot vāra uz vidējas uguns, līdz mellenes atkusušas un ir mīkstas. Tad iemaisa kukurūzas cieti un maisa, kamēr ievārījums sabiezējis. Atdzesē.
Pagatavo mīklu. Aukstu sviestu sablendē ar miltiem, cukuru un sāli. Tad, turpinot blendēt, pa ēdamkarotei pievieno ledusaukstu ūdeni. Blendē, kamēr mīkla vairs neveido drumstalas – ir viendabīga un saglabā formu. Atpūtina ledusskapī 30 minūtes.
Izveido cepumu pamatnītes. Gatavo mīklu izrullē aptuveni 3 mm biezumā un no tās izspiež 8 aplīšus 8 cm diametrā. Tos liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru.
Atlikušo mīklu samīca kopā un izrullē 25 x 25 cm lielu un 3 mm biezu taisnstūri. Mīklu sagriež 5 mm platās strēmelēs, no kurām veido vienu lielu mīklas režģi. No tā izspiež 8 aplīšus 8 cm diametrā.
Uz katras cepumu pamatnes liek pa ēdamkarotei melleņu pildījuma, ko izlīdzina gandrīz līdz malām (1 cm no malas). Tam pāri kārto iepriekš sagatavoto režģu virskārtu. Izmantojot dakšu, cepuma maliņas aizspiež. Cepumus atdzesē ledusskapī 1 stundu.
Pirms cepšanas cepumus apsmērē ar sakultu olu un apber ar cukuru.
Cep 200 ºC temperatūrā 20–25 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un kraukšķīga. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Receptes autore: Elīnā Lāce
Foto: Mareks Blūzmanis
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.