Melleņu kūka
Ar smilšu mīklas pamatni un auzu pārslu kraukšķiem pārkaisīta, šī zviedru tradicionālā ogu kūka iepriecinās gan ziemā, gan vasarā. Ogas var izmantot arī saldētā veidā, bet vaniļas saldējuma bumbiņa to izdaiļos un padarīs vēl gardāku. Melleņu vietā var izmanoto arī citas sulīgas ogas, piemēram, plūmes vai ķiršus.
Sastāvdaļas
Sviesta mīklai
270 g kviešu miltu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
150 g melleņu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Virskārtai
70 g kausēta sviesta vai margarīna
90 g auzu pārslu
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemīca arī olas. Mīklu izlīdzina un piespiež iepriekš ietaukotā apmēram 26 cm diametra kūkas veidnē gar veidnes dibenu un malām. Mellenes pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti un pārber kūkas pamatnei. Pannā izkausē sviestu, iemaisa auzu pārslas un cukuru un 2-3 minūtes apgrauzdē. Auzu pārslas pārkaisa mellenēm. Kūku cep krāsns vidusdaļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru.
Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.