Melleņu kūka

Apm. 35 gab.
Melleņu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
540 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 tējkarotes cepamā pulvera
300 g mīksta sviesta vai margarīna
3 olas
250 g melleņu

Virskārtai
150 g kausēta sviesta vai margarīna
180 g auzu pārslu
300 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemaisa olas. Iespiež mīklu iepriekš ietaukotā apm. 20 x 30 cm lielā veidnē gar veidnes dibenu un malām. Virsū liek mellenes. Kausēto sviestu samaisa ar auzu pārslām un pārlej pāri mellenēm. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 30 minūtes. Noliek atdzist. Tad sagriež taisnstūrveida gabalos un apkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker