Melleņu kēkss - Receptes

Melleņu kēkss

10 porcijas 1 stunda
Pagatavo biskvīta kūku ar īpašu vasaras garšu! Melleņu pildījums to padarīs īpašu un neaizmirstamu.
Melleņu kēkss
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Kēksa formas ieziešanai

    • Sviests
    • Rīvmaize vai kokosriekstu skaidiņas

    Kūkai

    • 100 g sviesta
    • 100 ml piena
    • 2 olas
    • 170 g Dansukker baltā cukura
    • 5 g Vaniļas cukura
    • 180 g kviešu miltu
    • 7 g cepamā pulvera
    • 75 g melleņu
    • 10 ml svaigi spiestas citrona sulas
    • 9 g kviešu miltu

    Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

    Ietauko un iemilto kēksa formu (apmēram 2 litru tilpumā).

    Izkausē sviestu un pievieno pienu. Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās un iemaisa sviesta maisījumā.

    Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Pievieno olu putas un kārtīgi samaisa.  Trešo daļu mīklas atliek malā.

    Mellenes sablenderē un pievieno citrona sulu. Masu lej mazākajā no mīklas tilpumiem. Pāri izsijā vienu ēdamkaroti miltu un samaisa visu kopā vijīgā masā.

    Pusi no lielākā mīklas tilpuma lej kūkas formā. Tai pāri lej pusi no melleņu mīklas. Nākamo kārtu lej atlikušo gaišo mīklu, un tad atkal melleņu mīklu. Vienā kēksa malā visa dziļumā iedur ar dakšiņu un līkumu līkumiem izvelk to cauri kēksa masai, tādējādi daļēji samaisot abas mīklas un veidojot vieglu “marmora dzīslu” efektu.

    Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

    Padoms: Šim kēksam ļoti piestāv kokosriekstu garša. Pēc ietaukošanas kēksa formā miltu vietā varat izbārstīt kokosriekstu skaidiņas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;