Melleņu kēkss

Pagatavo biskvīta kūku ar īpašu vasaras garšu! Melleņu pildījums to padarīs īpašu un neaizmirstamu.

10 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kēksa formas ieziešanai
Sviests
Rīvmaize vai kokosriekstu skaidiņas

Kūkai
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
170 g Dansukker baltā cukura
5 g Vaniļas cukura
180 g kviešu miltu 
7 g cepamā pulvera
75 g melleņu 
10 ml svaigi spiestas citrona sulas
9 g kviešu miltu

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Ietauko un iemilto kēksa formu (apmēram 2 litru tilpumā).

Izkausē sviestu un pievieno pienu. Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās un iemaisa sviesta maisījumā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Pievieno olu putas un kārtīgi samaisa.  Trešo daļu mīklas atliek malā. 

Mellenes sablenderē un pievieno citrona sulu. Masu lej mazākajā no mīklas tilpumiem. Pāri izsijā vienu ēdamkaroti miltu un samaisa visu kopā vijīgā masā.

Pusi no lielākā mīklas tilpuma lej kūkas formā. Tai pāri lej pusi no melleņu mīklas. Nākamo kārtu lej atlikušo gaišo mīklu, un tad atkal melleņu mīklu. Vienā kēksa malā visa dziļumā iedur ar dakšiņu un līkumu līkumiem izvelk to cauri kēksa masai, tādējādi daļēji samaisot abas mīklas un veidojot vieglu “marmora dzīslu” efektu.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

Padoms: Šim kēksam ļoti piestāv kokosriekstu garša. Pēc ietaukošanas kēksa formā miltu vietā varat izbārstīt kokosriekstu skaidiņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.