Melleņu kēkss

Pagatavo biskvīta kūku ar īpašu vasaras garšu! Melleņu pildījums to padarīs īpašu un neaizmirstamu.

10 porcijas

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Kēksa formas ieziešanai
Sviests
Rīvmaize vai kokosriekstu skaidiņas

Kūkai
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
170 g Dansukker baltā cukura
5 g Vaniļas cukura
180 g kviešu miltu 
7 g cepamā pulvera
75 g melleņu 
10 ml svaigi spiestas citrona sulas
9 g kviešu miltu

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Ietauko un iemilto kēksa formu (apmēram 2 litru tilpumā).

Izkausē sviestu un pievieno pienu. Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās un iemaisa sviesta maisījumā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Pievieno olu putas un kārtīgi samaisa.  Trešo daļu mīklas atliek malā. 

Mellenes sablenderē un pievieno citrona sulu. Masu lej mazākajā no mīklas tilpumiem. Pāri izsijā vienu ēdamkaroti miltu un samaisa visu kopā vijīgā masā.

Pusi no lielākā mīklas tilpuma lej kūkas formā. Tai pāri lej pusi no melleņu mīklas. Nākamo kārtu lej atlikušo gaišo mīklu, un tad atkal melleņu mīklu. Vienā kēksa malā visa dziļumā iedur ar dakšiņu un līkumu līkumiem izvelk to cauri kēksa masai, tādējādi daļēji samaisot abas mīklas un veidojot vieglu “marmora dzīslu” efektu.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

Padoms: Šim kēksam ļoti piestāv kokosriekstu garša. Pēc ietaukošanas kēksa formā miltu vietā varat izbārstīt kokosriekstu skaidiņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.