Melleņu kēkss

Pagatavo biskvīta kūku ar īpašu vasaras garšu! Melleņu pildījums to padarīs īpašu un neaizmirstamu.

10 porcijas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Kēksa formas ieziešanai
Sviests
Rīvmaize vai kokosriekstu skaidiņas

Kūkai
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
170 g Dansukker baltā cukura
5 g Vaniļas cukura
180 g kviešu miltu 
7 g cepamā pulvera
75 g melleņu 
10 ml svaigi spiestas citrona sulas
9 g kviešu miltu

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Ietauko un iemilto kēksa formu (apmēram 2 litru tilpumā).

Izkausē sviestu un pievieno pienu. Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās un iemaisa sviesta maisījumā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Pievieno olu putas un kārtīgi samaisa.  Trešo daļu mīklas atliek malā. 

Mellenes sablenderē un pievieno citrona sulu. Masu lej mazākajā no mīklas tilpumiem. Pāri izsijā vienu ēdamkaroti miltu un samaisa visu kopā vijīgā masā.

Pusi no lielākā mīklas tilpuma lej kūkas formā. Tai pāri lej pusi no melleņu mīklas. Nākamo kārtu lej atlikušo gaišo mīklu, un tad atkal melleņu mīklu. Vienā kēksa malā visa dziļumā iedur ar dakšiņu un līkumu līkumiem izvelk to cauri kēksa masai, tādējādi daļēji samaisot abas mīklas un veidojot vieglu “marmora dzīslu” efektu.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

Padoms: Šim kēksam ļoti piestāv kokosriekstu garša. Pēc ietaukošanas kēksa formā miltu vietā varat izbārstīt kokosriekstu skaidiņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.