Melleņu kēkss

Pagatavo biskvīta kūku ar īpašu vasaras garšu! Melleņu pildījums to padarīs īpašu un neaizmirstamu.

10 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kēksa formas ieziešanai
Sviests
Rīvmaize vai kokosriekstu skaidiņas

Kūkai
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
170 g Dansukker baltā cukura
5 g Vaniļas cukura
180 g kviešu miltu 
7 g cepamā pulvera
75 g melleņu 
10 ml svaigi spiestas citrona sulas
9 g kviešu miltu

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Ietauko un iemilto kēksa formu (apmēram 2 litru tilpumā).

Izkausē sviestu un pievieno pienu. Olas, cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās un iemaisa sviesta maisījumā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus un cepamo pulveri. Pievieno olu putas un kārtīgi samaisa.  Trešo daļu mīklas atliek malā. 

Mellenes sablenderē un pievieno citrona sulu. Masu lej mazākajā no mīklas tilpumiem. Pāri izsijā vienu ēdamkaroti miltu un samaisa visu kopā vijīgā masā.

Pusi no lielākā mīklas tilpuma lej kūkas formā. Tai pāri lej pusi no melleņu mīklas. Nākamo kārtu lej atlikušo gaišo mīklu, un tad atkal melleņu mīklu. Vienā kēksa malā visa dziļumā iedur ar dakšiņu un līkumu līkumiem izvelk to cauri kēksa masai, tādējādi daļēji samaisot abas mīklas un veidojot vieglu “marmora dzīslu” efektu.

Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

Padoms: Šim kēksam ļoti piestāv kokosriekstu garša. Pēc ietaukošanas kēksa formā miltu vietā varat izbārstīt kokosriekstu skaidiņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.