Medus kūka

Medus kūka

18 porcijas 2 stundas
Medus kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Aprikožu un apelsīnu ievārījumam

    • 400 g žāvētu aprikožu
    • 1 apelsīna sula
    • 100 ml ūdens
    • 300 g Dansukker ievārījuma cukura

    Medus kūkai

    • 420 g medus
    • 110 g Dansukker Farīna cukura
    • 3 olas
    • 1 tējkarotes malta ingvera
    • 2 tējkar. malta kanēļa
    • 0,5 apelsīna sulas un miziņas
    • 150 ml saldā krējuma
    • 500 g kviešu miltu
    • 2 tējkar. briežraga sāls

    Sviesta krēma glazūra

    • 380 g Dansukker pūdercukurs
    • 45 g verdoša ūdens
    • 150 g sviesta istabas temperatūrā

    Šokolādes ganašs

    • 100 g saldā krējuma
    • 100 g tumšā šokolādes

    Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

    Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

    Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

    Mīklu lej 18x25 cm kūkas formā, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 55-70 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīša palīdzību. Ja mīkla pie irbulīša nelīp – tātad kūka ir gatava. Atdzesē uz restītēm.

    Sagatavo sviesta glazūru. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni. Pievieno sviestu un sakuļ krēmveida masā.

    Ganašam paredzēto krējumu uzkarsē un noņem no plīts. Pievieno sadrupinātu šokolādi. Izmaisa un atdzesē.

    Kūkas plātni horizontāli sagriež trīs sloksnēs. Pirmo sloksni kārto uz kūkas pamatnes un pārklāj ar aprikožu apelsīnu ievārījumu. Pāri liek otru plātni, kuru pārziež ar krēma glazūru. Pārklāj trešo sloksni un pārklāj to ar šokolādes ganašu, noklājot arī kūkas malas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;