Medus kūka

18 porcijas

2 stundas

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

Aprikožu un apelsīnu ievārījumam
400 g žāvētu aprikožu
1 apelsīna sula
100 ml ūdens
300 g Dansukker ievārījuma cukura

Medus kūkai
420 g medus
110 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
1 tējkarotes malta ingvera
2 tējkar. malta kanēļa
0,5 apelsīna sulas un miziņas
150 ml saldā krējuma
500 g kviešu miltu
2 tējkar. briežraga sāls

Sviesta krēma glazūra
380 g Dansukker pūdercukurs
45 g verdoša ūdens
150 g sviesta istabas temperatūrā

Šokolādes ganašs
100 g saldā krējuma
100 g tumšā šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej 18x25 cm kūkas formā, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 55-70 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīša palīdzību. Ja mīkla pie irbulīša nelīp – tātad kūka ir gatava. Atdzesē uz restītēm.

Sagatavo sviesta glazūru. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni. Pievieno sviestu un sakuļ krēmveida masā.

Ganašam paredzēto krējumu uzkarsē un noņem no plīts. Pievieno sadrupinātu šokolādi. Izmaisa un atdzesē.

Kūkas plātni horizontāli sagriež trīs sloksnēs. Pirmo sloksni kārto uz kūkas pamatnes un pārklāj ar aprikožu apelsīnu ievārījumu. Pāri liek otru plātni, kuru pārziež ar krēma glazūru. Pārklāj trešo sloksni un pārklāj to ar šokolādes ganašu, noklājot arī kūkas malas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.