Medus kūka

18 porcijas

PT1H

2 stundas

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aprikožu un apelsīnu ievārījumam
400 g žāvētu aprikožu
1 apelsīna sula
100 ml ūdens
300 g Dansukker ievārījuma cukura

Medus kūkai
420 g medus
110 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
1 tējkarotes malta ingvera
2 tējkar. malta kanēļa
0,5 apelsīna sulas un miziņas
150 ml saldā krējuma
500 g kviešu miltu
2 tējkar. briežraga sāls

Sviesta krēma glazūra
380 g Dansukker pūdercukurs
45 g verdoša ūdens
150 g sviesta istabas temperatūrā

Šokolādes ganašs
100 g saldā krējuma
100 g tumšā šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej 18x25 cm kūkas formā, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 55-70 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīša palīdzību. Ja mīkla pie irbulīša nelīp – tātad kūka ir gatava. Atdzesē uz restītēm.

Sagatavo sviesta glazūru. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni. Pievieno sviestu un sakuļ krēmveida masā.

Ganašam paredzēto krējumu uzkarsē un noņem no plīts. Pievieno sadrupinātu šokolādi. Izmaisa un atdzesē.

Kūkas plātni horizontāli sagriež trīs sloksnēs. Pirmo sloksni kārto uz kūkas pamatnes un pārklāj ar aprikožu apelsīnu ievārījumu. Pāri liek otru plātni, kuru pārziež ar krēma glazūru. Pārklāj trešo sloksni un pārklāj to ar šokolādes ganašu, noklājot arī kūkas malas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.