Medus kūka

18 porcijas

PT1H

2 stundas

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aprikožu un apelsīnu ievārījumam
400 g žāvētu aprikožu
1 apelsīna sula
100 ml ūdens
300 g Dansukker ievārījuma cukura

Medus kūkai
420 g medus
110 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
1 tējkarotes malta ingvera
2 tējkar. malta kanēļa
0,5 apelsīna sulas un miziņas
150 ml saldā krējuma
500 g kviešu miltu
2 tējkar. briežraga sāls

Sviesta krēma glazūra
380 g Dansukker pūdercukurs
45 g verdoša ūdens
150 g sviesta istabas temperatūrā

Šokolādes ganašs
100 g saldā krējuma
100 g tumšā šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej 18x25 cm kūkas formā, kas izklāta ar cepampapīru un cep krāsns vidējā daļā 55-70 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīša palīdzību. Ja mīkla pie irbulīša nelīp – tātad kūka ir gatava. Atdzesē uz restītēm.

Sagatavo sviesta glazūru. Pūdercukuru samaisa ar ūdeni. Pievieno sviestu un sakuļ krēmveida masā.

Ganašam paredzēto krējumu uzkarsē un noņem no plīts. Pievieno sadrupinātu šokolādi. Izmaisa un atdzesē.

Kūkas plātni horizontāli sagriež trīs sloksnēs. Pirmo sloksni kārto uz kūkas pamatnes un pārklāj ar aprikožu apelsīnu ievārījumu. Pāri liek otru plātni, kuru pārziež ar krēma glazūru. Pārklāj trešo sloksni un pārklāj to ar šokolādes ganašu, noklājot arī kūkas malas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.