Sastāvdaļas
1 kg smalki sagriezta sarkanā kāposta
75 g sāls
1 svaigs čili pipars
400 ml baltvīna etiķa
200 ml ūdens
100-150 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 g rupju maltu melno piparu
0,5 g maltu krustnagliņu
10 g sasmalcināta svaiga ingvera
Instrukcijas
Kāpostus kārtām ar sāli liek bļodā un ļauj pa nakti nostāvēties. Tad noskalo sāli nost. Čili piparu nomazgā un atbrīvo no sēklām. Sagriež plānās strēmelēs un pievieno kāpostam. Liek kāpostu masu burkās. Etiķi, ūdeni, sīrupu, piparus, krustnagliņas un ingveru katliņā uzvāra. Ļauj 5 minūtes padzist, tad lej pāri kāpostiem. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Labi sader ar grilētu cūkgaļu vai vistas gaļu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.