Marinēti vasaras dārzeņi

Košs un krāsains dārzeņu maisījums kā piemiņa no bagātīgā rudens velšu "galda". Liec burkās un saglabā gardām maltītēm ziemā!

Atzīme (21 gab)

Sastāvdaļas

3 cukini
6 dažādu krāsu paprikas
6 jaunie burkāni
1 neliels ziedkāposts
10 mazi sarkanie sīpoli
1 ķiploks (pēc izvēles)
Mārrutka saknes gabals apm. 5 cm garumā
100 ml sāls

Marinādei
500 ml ūdens
50 ml balzamiko etiķa
700 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g sinepju sēklu

Instrukcijas

Kraukšķīgi dārzeņi, kas labi garšo kopā ar grilētiem ēdieniem.

Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo. Liek visus dārzeņus bļodā un pārkaisa ar sāli. Atastāj ledusskapī 24 stundas. Tad sāli noskalo nost. Ūdeni uzvāra un liek tajā dārzeņus un apāra dažas minūtes. Tad dārzeņus liek siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Pārlej karsto marinādi dārzeņiem un aizvāko. Uzglabājams ledusskapī vairākus mēnešus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.