Marinēti vasaras dārzeņi

Košs un krāsains dārzeņu maisījums kā piemiņa no bagātīgā rudens velšu "galda". Liec burkās un saglabā gardām maltītēm ziemā!

Atzīme (54 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 cukini
6 dažādu krāsu paprikas
6 jaunie burkāni
1 neliels ziedkāposts
10 mazi sarkanie sīpoli
1 ķiploks (pēc izvēles)
Mārrutka saknes gabals apm. 5 cm garumā
100 ml sāls

Marinādei
500 ml ūdens
50 ml balzamiko etiķa
700 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g sinepju sēklu

Instrukcijas

Kraukšķīgi dārzeņi, kas labi garšo kopā ar grilētiem ēdieniem.

Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo. Liek visus dārzeņus bļodā un pārkaisa ar sāli. Atastāj ledusskapī 24 stundas. Tad sāli noskalo nost. Ūdeni uzvāra un liek tajā dārzeņus un apāra dažas minūtes. Tad dārzeņus liek siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Pārlej karsto marinādi dārzeņiem un aizvāko. Uzglabājams ledusskapī vairākus mēnešus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.