Marinēti vasaras dārzeņi

Košs un krāsains dārzeņu maisījums kā piemiņa no bagātīgā rudens velšu "galda". Liec burkās un saglabā gardām maltītēm ziemā!

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

3 cukini
6 dažādu krāsu paprikas
6 jaunie burkāni
1 neliels ziedkāposts
10 mazi sarkanie sīpoli
1 ķiploks (pēc izvēles)
Mārrutka saknes gabals apm. 5 cm garumā
100 ml sāls

Marinādei
500 ml ūdens
50 ml balzamiko etiķa
700 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g sinepju sēklu

Instrukcijas

Kraukšķīgi dārzeņi, kas labi garšo kopā ar grilētiem ēdieniem.

Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo. Liek visus dārzeņus bļodā un pārkaisa ar sāli. Atastāj ledusskapī 24 stundas. Tad sāli noskalo nost. Ūdeni uzvāra un liek tajā dārzeņus un apāra dažas minūtes. Tad dārzeņus liek siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Pārlej karsto marinādi dārzeņiem un aizvāko. Uzglabājams ledusskapī vairākus mēnešus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.