Marinēti kabači

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

1 kg kabaču
100 ml spirta etiķa (24%)
300 ml ūdens
600 Dansukker Baltā smalkā cukura
10 g sāls
1 kanēļa standziņa
4 krustnagliņas
3 g melno piparu graudi
Norīvēta miziņa no puscitrona

Instrukcijas

Kabačus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas. Sagriež 2-3 cm biežās šķēlēs. Etiķi, ūdeni, cukuru un sāli katliņā uzvāra. Pievieno kabačus un vāra 2 minūtes. Ar caurumotu karoti izņem ārā kabačus un liek tos siltās, sterilizētās burkās. Marinādei pievieno garšvielas un citrona miziņu un uz lēnas uguns vāra vēl 15 minūtes. Ļauj mazliet atdzist, bet vēl karstu lej virsū kabačiem. Burkas noslēdz. Glabā vēsā vietā.

Kabaču vietā var izmantot ķirbjus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.