Sastāvdaļas
1 kg nelielu sarkano galda biešu
Gabaliņš mārrutka saknes
Marinādei
250 ml etiķa
250 ml ūdens
600 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 kaltēta ingvera sakne
3 g balto piparu
2 g krustnagliņu
1 kanēļa standziņa
Instrukcijas
Bietes rūpīgi noberž aukstā ūdenī. Nogriež saknes, bet stublāju atstāj. Bietes vāra siltā ūdenī, līdz tās sāk palikt mīkstas. Atkarībā no biešu lieluma tas var aizņemt 15-20 minūtes. Nokāš šķidrumu un nomizo bietes, ar rokām noberžot mizu. Sagriež daiviņās un liek burkās. Mārrutku nomizo un sasmalcina. Bietes un mārrutka gabaliņus kārto tīrās, izkarsētās burkās.
Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Marinādi caur sietiņi izkāš, atbrīvojoties no garšvielām. Tad silto marinādi lej pāri bietēm, cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.