1 kg biešu
Mārrutks
Marinādei
250 ml etiķa
250 ml ūdens
600 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 kaltēta ingvera sakne
3 g balto piparu
2 g krustnagliņu
1 kanēļa standziņa
Bietes rūpīgi noberž aukstā ūdenī. Nogriež saknes, bet stublāju atstāj. Bietes vāra siltā ūdenī, līdz tās sāk palikt mīkstas. Atkarībā no biešu lieluma tas var aizņemt 15-20 minūtes. Nokāš šķidrumu un nomizo bietes, ar rokām noberžot mizu. Sagriež daiviņās un liek burkās. Mārrutku nomizo un sasmalcina. Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Izkāš marinādi, atbrīvojoties no garšvielām. Tad silto marinādi pārlej pāri bietēm. Aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.
Šo recepti sastādīja