Sastāvdaļas
1 kg nelielu sarkano galda biešu
Gabaliņš mārrutka saknes
Marinādei
250 ml etiķa
250 ml ūdens
600 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 kaltēta ingvera sakne
3 g balto piparu
2 g krustnagliņu
1 kanēļa standziņa
Instrukcijas
Bietes rūpīgi noberž aukstā ūdenī. Nogriež saknes, bet stublāju atstāj. Bietes vāra siltā ūdenī, līdz tās sāk palikt mīkstas. Atkarībā no biešu lieluma tas var aizņemt 15-20 minūtes. Nokāš šķidrumu un nomizo bietes, ar rokām noberžot mizu. Sagriež daiviņās un liek burkās. Mārrutku nomizo un sasmalcina. Bietes un mārrutka gabaliņus kārto tīrās, izkarsētās burkās.
Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un uzvāra. Marinādi caur sietiņi izkāš, atbrīvojoties no garšvielām. Tad silto marinādi lej pāri bietēm, cieši aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.