Marijas kūkas

15 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Plaucētajai mīklai
150 ml ūdens
50 g sviesta vai margarīna
100 g kviešu miltu
1 liela ola

Smilšu mīklai
100 g kviešu miltu
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
40 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
150 g ievārījuma
50 g putukrējuma

Vaniļas krēmam
1 olas dzeltenums
100 ml pārtikas krējuma
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
Pēc izvēles ievārījums vai želeja

Instrukcijas

Sajauc smilšu mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto uz 1 stundu ledusskapī.

Tad sāk gatavot vaniļas krēmu. Katliņā samaisa visas krēma sastāvdaļas, izņemot vaniļas cukuru, un nedaudz uzkarsē, līdz krēms sabiezē. Ļauj atdzist un tad pievieno vaniļas cukuru.

Katliņā uzvāra ūdeni un taukvielas plaucētajai mīklai. Pievieno miltus un, kārtīgi maisot, karsē, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Noņem katliņu no plīts un ļauj mīklai atdzist, pirms pievieno olu. Kārtīgi samaisa. Saripina mīklu mazās, apaļās bumbiņās un liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru.

Izrullē smilšu mīklu 3 mm biezā kārtā. Ar formiņu vai glāzi izspiež apaļas ripiņas. Uzliek pa ripiņai uz katras mīklas bumbiņas. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.

Saputo putukrējumu stingrās putās un iemaisa vaniļas krēmā. Kūciņu malās izveido iedobes un iepilda ievārījumu. Konditorejas uzgalī iepilda krēmu un iespiež to kūciņās. Apkaisa ar pūdercukuru un garnē ar ievārījuma / želejas gabaliņiem. Pasniedz uzreiz, lai kūkas nepaliek mīkstas un miklas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.