Sastāvdaļas
Plaucētajai mīklai
150 ml ūdens
50 g sviesta vai margarīna
100 g kviešu miltu
1 liela ola
Smilšu mīklai
100 g kviešu miltu
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
40 g sviesta vai margarīna
Pildījumam
150 g ievārījuma
50 g putukrējuma
Vaniļas krēmam
1 olas dzeltenums
100 ml pārtikas krējuma
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
Pēc izvēles ievārījums vai želeja
Instrukcijas
Sajauc smilšu mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto uz 1 stundu ledusskapī.
Tad sāk gatavot vaniļas krēmu. Katliņā samaisa visas krēma sastāvdaļas, izņemot vaniļas cukuru, un nedaudz uzkarsē, līdz krēms sabiezē. Ļauj atdzist un tad pievieno vaniļas cukuru.
Katliņā uzvāra ūdeni un taukvielas plaucētajai mīklai. Pievieno miltus un, kārtīgi maisot, karsē, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Noņem katliņu no plīts un ļauj mīklai atdzist, pirms pievieno olu. Kārtīgi samaisa. Saripina mīklu mazās, apaļās bumbiņās un liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru.
Izrullē smilšu mīklu 3 mm biezā kārtā. Ar formiņu vai glāzi izspiež apaļas ripiņas. Uzliek pa ripiņai uz katras mīklas bumbiņas. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.
Saputo putukrējumu stingrās putās un iemaisa vaniļas krēmā. Kūciņu malās izveido iedobes un iepilda ievārījumu. Konditorejas uzgalī iepilda krēmu un iespiež to kūciņās. Apkaisa ar pūdercukuru un garnē ar ievārījuma / želejas gabaliņiem. Pasniedz uzreiz, lai kūkas nepaliek mīkstas un miklas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.