Sastāvdaļas
Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Smilšu mīkla
150 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
180 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
Mandeļu pildījums
260 g maltu mandeļu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
110 g sviesta istabas temperatūrā
3 olas
3-4 rūgto mandeļu
Glazūra
360 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes ūdens
pāris pilieni šķidruma no aveņu ievārījuma
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes pārlasa, pārkaisa ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Pagatavo smilšu mīklu. Visas mīklas sastāvdaļas žigli sastrādā drupanā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm “atpūsties”.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo pildījumu. Mandeļu miltus, cukuru un sviestu samaisa. Pa vienai pievieno olas un visus sastrādā vijīgā masā. Pievieno sadrupinātas rūgtās mandeles.
Mīklu sadala 20 gabaliņos, katru aptuveni 20 g svarā. Katru gabaliņu iespiež mazā tartes vai cepumu formiņā. Katrā ieklāj arī tējkaroti ievārījuma un ēdamkaroti mandeļu pildījuma. Formiņas kārto uz cepešpannas.
Cep krāsns vidējā daļā 17-20 minūtes, tad atdzesē. Cepumus izgāž no formītēm un cepampapīra un uzliek plātni virsū, lai tos saplacinātu.
Pagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno ūdeni un pāris pilienus sīrupa, kas to iekrāsos maigi rozā krāsā. Kad tartītes pilnībā atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru.
Padoms!
Mandeļu miltus vari pagatavot pats. Veselas mandeles pārlej ar verdošu ūdeni, pagaidi pāris minūtes, tad ūdeni nolej. Tagad mandeļu miziņu var viegli nomizot. Attīrītas mandeles apžāvē un samal blenderī līdz parupja pulvera konsistencei.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.