Sastāvdaļas
Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Smilšu mīkla
150 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
180 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
Mandeļu pildījums
260 g maltu mandeļu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
110 g sviesta istabas temperatūrā
3 olas
3-4 rūgto mandeļu
Glazūra
360 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes ūdens
pāris pilieni šķidruma no aveņu ievārījuma
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes pārlasa, pārkaisa ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Pagatavo smilšu mīklu. Visas mīklas sastāvdaļas žigli sastrādā drupanā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm “atpūsties”.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo pildījumu. Mandeļu miltus, cukuru un sviestu samaisa. Pa vienai pievieno olas un visus sastrādā vijīgā masā. Pievieno sadrupinātas rūgtās mandeles.
Mīklu sadala 20 gabaliņos, katru aptuveni 20 g svarā. Katru gabaliņu iespiež mazā tartes vai cepumu formiņā. Katrā ieklāj arī tējkaroti ievārījuma un ēdamkaroti mandeļu pildījuma. Formiņas kārto uz cepešpannas.
Cep krāsns vidējā daļā 17-20 minūtes, tad atdzesē. Cepumus izgāž no formītēm un cepampapīra un uzliek plātni virsū, lai tos saplacinātu.
Pagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno ūdeni un pāris pilienus sīrupa, kas to iekrāsos maigi rozā krāsā. Kad tartītes pilnībā atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru.
Padoms!
Mandeļu miltus vari pagatavot pats. Veselas mandeles pārlej ar verdošu ūdeni, pagaidi pāris minūtes, tad ūdeni nolej. Tagad mandeļu miziņu var viegli nomizot. Attīrītas mandeles apžāvē un samal blenderī līdz parupja pulvera konsistencei.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.