Marcipāna maztartītes ar avenēm

Mazmazītiņās marcipāna tartītes ar aveņu pildījumu un rozā glazūru. Gaišais muscovado cukurs piešķir mīklai bagātīgāku garšu un karameles noti! Cep, dalies un izbaudi vasaras garšu!

20 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu ievārījums
200 g aveņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Smilšu mīkla
150 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker pūdercukura
180 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Mandeļu pildījums
260 g maltu mandeļu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
110 g sviesta istabas temperatūrā
3 olas
3-4 rūgto mandeļu

Glazūra
360 g Dansukker pūdercukura
2-3 ēdamkarotes ūdens
pāris pilieni šķidruma no aveņu ievārījuma

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes pārlasa, pārkaisa ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto vēsumā uzglabāšanai. 

Pagatavo smilšu mīklu. Visas mīklas sastāvdaļas žigli sastrādā drupanā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm “atpūsties”.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo pildījumu. Mandeļu miltus, cukuru un sviestu samaisa. Pa vienai pievieno olas un visus sastrādā vijīgā masā. Pievieno sadrupinātas rūgtās mandeles.

Mīklu sadala 20 gabaliņos, katru aptuveni 20 g svarā. Katru gabaliņu iespiež mazā tartes vai cepumu formiņā. Katrā ieklāj arī tējkaroti ievārījuma un ēdamkaroti mandeļu pildījuma. Formiņas kārto uz cepešpannas.

Cep krāsns vidējā daļā 17-20 minūtes, tad atdzesē. Cepumus izgāž no formītēm un cepampapīra un uzliek plātni virsū, lai tos saplacinātu.

Pagatavo glazūru. Pūdercukuram pievieno ūdeni un pāris pilienus sīrupa, kas to iekrāsos maigi rozā krāsā. Kad tartītes pilnībā atdzisušas, tās pārklāj ar glazūru.

Padoms!
Mandeļu miltus vari pagatavot pats. Veselas mandeles pārlej ar verdošu ūdeni, pagaidi pāris minūtes, tad ūdeni nolej. Tagad mandeļu miziņu var viegli nomizot. Attīrītas mandeles apžāvē un samal blenderī līdz parupja pulvera konsistencei.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.