Marcipāna groziņi ar mellenēm

Drupinātas mandeles, svaigas mellenes, maiga un smaržīga vaniļas mērce. Vasaras garša un smarža ikvienā kumosā!

18-20 gab.

PT1H15M
PT0M
Cepumi

75 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Groziņiem
300 g mandeļu pastas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
4 olas
120 g kviešu miltu
0,25 tējkarotes sāls
200 g melleņu

Pildījumam
75 g sviesta
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1,5 ēdamkarote miltu
1,5 ēdamkarote saldā krējuma
200 g sakapātu mandeļu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Mandeļu pastu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Sastrādā viendabīgā masā.

18-20 groziņu formītes ieziež ar taukvielu un piepilda 2/3 no  to tilpuma ar mīklu. Mellenes vienmērīgi sadala pa groziņiem. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.  

Sagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot mandeles, izkarsē uz pannas, līdz sviests izkusis. Uz lēnas uguns mierīgi pakarsē 5 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Tad noņem no plīts.

Mandeles ar nazi sakapā un iemaisa pildījuma masā. Ar tējkaroti masu sadala pa groziņiem, novieto atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes.

Groziņus atdzesē un tad izņem no formītēm. Pasniedz, pārlietus ar vaniļas mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.