Marcipāna groziņi ar mellenēm

Drupinātas mandeles, svaigas mellenes, maiga un smaržīga vaniļas mērce. Vasaras garša un smarža ikvienā kumosā!

18-20 gab.

PT1H15M
PT0M
Cepumi

75 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Groziņiem
300 g mandeļu pastas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
4 olas
120 g kviešu miltu
0,25 tējkarotes sāls
200 g melleņu

Pildījumam
75 g sviesta
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1,5 ēdamkarote miltu
1,5 ēdamkarote saldā krējuma
200 g sakapātu mandeļu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Mandeļu pastu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Sastrādā viendabīgā masā.

18-20 groziņu formītes ieziež ar taukvielu un piepilda 2/3 no  to tilpuma ar mīklu. Mellenes vienmērīgi sadala pa groziņiem. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.  

Sagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot mandeles, izkarsē uz pannas, līdz sviests izkusis. Uz lēnas uguns mierīgi pakarsē 5 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Tad noņem no plīts.

Mandeles ar nazi sakapā un iemaisa pildījuma masā. Ar tējkaroti masu sadala pa groziņiem, novieto atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes.

Groziņus atdzesē un tad izņem no formītēm. Pasniedz, pārlietus ar vaniļas mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.