Sastāvdaļas
Groziņiem
300 g mandeļu pastas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
4 olas
120 g kviešu miltu
0,25 tējkarotes sāls
200 g melleņu
Pildījumam
75 g sviesta
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1,5 ēdamkarote miltu
1,5 ēdamkarote saldā krējuma
200 g sakapātu mandeļu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Mandeļu pastu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Sastrādā viendabīgā masā.
18-20 groziņu formītes ieziež ar taukvielu un piepilda 2/3 no to tilpuma ar mīklu. Mellenes vienmērīgi sadala pa groziņiem. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Sagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot mandeles, izkarsē uz pannas, līdz sviests izkusis. Uz lēnas uguns mierīgi pakarsē 5 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Tad noņem no plīts.
Mandeles ar nazi sakapā un iemaisa pildījuma masā. Ar tējkaroti masu sadala pa groziņiem, novieto atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes.
Groziņus atdzesē un tad izņem no formītēm. Pasniedz, pārlietus ar vaniļas mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.