Sastāvdaļas
Groziņiem
300 g mandeļu pastas
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
4 olas
120 g kviešu miltu
0,25 tējkarotes sāls
200 g melleņu
Pildījumam
75 g sviesta
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1,5 ēdamkarote miltu
1,5 ēdamkarote saldā krējuma
200 g sakapātu mandeļu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).
Mandeļu pastu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno pārējās mīklas sastāvdaļas, izņemot mellenes. Sastrādā viendabīgā masā.
18-20 groziņu formītes ieziež ar taukvielu un piepilda 2/3 no to tilpuma ar mīklu. Mellenes vienmērīgi sadala pa groziņiem. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes.
Sagatavo pildījumu. Visas sastāvdaļas, izņemot mandeles, izkarsē uz pannas, līdz sviests izkusis. Uz lēnas uguns mierīgi pakarsē 5 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Tad noņem no plīts.
Mandeles ar nazi sakapā un iemaisa pildījuma masā. Ar tējkaroti masu sadala pa groziņiem, novieto atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes.
Groziņus atdzesē un tad izņem no formītēm. Pasniedz, pārlietus ar vaniļas mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.