Marakujas rulete

4 porcijas

PT55M

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
1 citrona miza
1 ēdamkarote citronu sulas

Marakujas sviesta krēmam
2 olu dzeltenumi
65 g marakujas biezeņa
125 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
50 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsniņa sāls

Marakujas krēmam
65 g sviesta krēma
150 g mascarpone siera
20 g saldā krējuma

Meringam
1 olas baltums
30 g marakujas biezeņa
125 g cukurniedru ekoloģiskā cukura

rudzupuķes vai kādi citi ziedi dekorēšanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Puto, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī  8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo sviesta krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu dzeltenumus, marakujas biezeni, cukuru, sviestu un sāli. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē ūdens peldē, līdz masa sāk biezēt. Kad masa sāk iegūt krēmīgu konsistenci, pievieno sviestu istabas temperatūrā. Izmaisa un noņem no uguns. Atdzesē istabas temperatūrā.
Kad sviesta krēms atdzisis, pagatavo otro krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un iepriekš sagatavoto sviesta krēmu. Uzputo, līdz masa ieguvusi vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.
Vispirms uz biskvīta vienmērīgi izsmērē sviesta krēmu, pēc tam liek otru marakujas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam.

Pagatavo meringu. Cukuru kopā ar marakujas biezeni liek katliņā un uzkarsē līdz 106 ºC temperatūrai. Tikmēr stingrās putās saputo olu baltumus. Turpinot putot, olu baltumiem pievieno sīrupu un puto vēl 2 minūtes. Meringu pārsmērē ruletei un dekorē ar ziediem.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.