Marakujas rulete

4 porcijas

PT55M

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
1 citrona miza
1 ēdamkarote citronu sulas

Marakujas sviesta krēmam
2 olu dzeltenumi
65 g marakujas biezeņa
125 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
50 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsniņa sāls

Marakujas krēmam
65 g sviesta krēma
150 g mascarpone siera
20 g saldā krējuma

Meringam
1 olas baltums
30 g marakujas biezeņa
125 g cukurniedru ekoloģiskā cukura

rudzupuķes vai kādi citi ziedi dekorēšanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Puto, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī  8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo sviesta krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu dzeltenumus, marakujas biezeni, cukuru, sviestu un sāli. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē ūdens peldē, līdz masa sāk biezēt. Kad masa sāk iegūt krēmīgu konsistenci, pievieno sviestu istabas temperatūrā. Izmaisa un noņem no uguns. Atdzesē istabas temperatūrā.
Kad sviesta krēms atdzisis, pagatavo otro krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un iepriekš sagatavoto sviesta krēmu. Uzputo, līdz masa ieguvusi vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.
Vispirms uz biskvīta vienmērīgi izsmērē sviesta krēmu, pēc tam liek otru marakujas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam.

Pagatavo meringu. Cukuru kopā ar marakujas biezeni liek katliņā un uzkarsē līdz 106 ºC temperatūrai. Tikmēr stingrās putās saputo olu baltumus. Turpinot putot, olu baltumiem pievieno sīrupu un puto vēl 2 minūtes. Meringu pārsmērē ruletei un dekorē ar ziediem.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.