Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
1 citrona miza
1 ēdamkarote citronu sulas
Marakujas sviesta krēmam
2 olu dzeltenumi
65 g marakujas biezeņa
125 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
50 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsniņa sāls
Marakujas krēmam
65 g sviesta krēma
150 g mascarpone siera
20 g saldā krējuma
Meringam
1 olas baltums
30 g marakujas biezeņa
125 g cukurniedru ekoloģiskā cukura
rudzupuķes vai kādi citi ziedi dekorēšanai
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Puto, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo sviesta krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu dzeltenumus, marakujas biezeni, cukuru, sviestu un sāli. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē ūdens peldē, līdz masa sāk biezēt. Kad masa sāk iegūt krēmīgu konsistenci, pievieno sviestu istabas temperatūrā. Izmaisa un noņem no uguns. Atdzesē istabas temperatūrā.
Kad sviesta krēms atdzisis, pagatavo otro krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un iepriekš sagatavoto sviesta krēmu. Uzputo, līdz masa ieguvusi vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.
Vispirms uz biskvīta vienmērīgi izsmērē sviesta krēmu, pēc tam liek otru marakujas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam.
Pagatavo meringu. Cukuru kopā ar marakujas biezeni liek katliņā un uzkarsē līdz 106 ºC temperatūrai. Tikmēr stingrās putās saputo olu baltumus. Turpinot putot, olu baltumiem pievieno sīrupu un puto vēl 2 minūtes. Meringu pārsmērē ruletei un dekorē ar ziediem.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.