Marakujas biezenis

30 minūtes

Atzīme (10 gab)

Sastāvdaļas

5 marakujas augļi
1 citrona sula
2 olu dzeltenumi
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 ola
50 g sviesta istabas temperatūrā

Instrukcijas

Marakuju nomizo un sagriež gabalos. Katliņā uzvāra kopā ar citrona sulu un, ik pa laikam apmaisot, karsē apmēram 1 stundu. Caur smalku sietu izkāš, lai atbrīvotos no sēkliņām. Biezumu izberž, lai iegūtu pēc iespējas vairāk sulas. Lej katliņā, iekuļ olu dzeltenumus, veselu olu un ievārījuma cukuru. Nepārtraukti maisot, uzvāra un karsē apmēram 5 minūtes. Noņem no uguns un pa gabaliņam, nepārtraucot maisīšanu, pievieno sviestu.  Biezeni pilda tīrās, izkarsētās burkās un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.