Sastāvdaļas
270 g Dansukker cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
200 ml 35% saldā krējuma
200 ml sakapātu mandeļu
100 ml sakapātas lakricas
Instrukcijas
Pannā ar biezu dibenu lej saldo krējumu, cukuru un Zeltaino sīrupu un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, laiku pa laikam apmaisot. Samazina temperatūru un vāra 20-30 minūtes (līdz 134°C) līdz maisījums ir sabiezējis. Ja nav virtuves termometra, var pārbaudīt, ieliekot tējkaroti karameles ledus aukstā ūdeni, ja karamele sastings, tad ir sasniegta vajadzīgā temperatūra.
Kamēr karamele vārās, sasmalcina mandeles un lakricu. Pusi no drumstalām izkaisa formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
Kad karamele sabiezējusi, tajā iemaisa atlikušās mandeles un lakricu. Masu lej formās vai uz pergamenta papīra un atstāj istabas temperatūrā atdzist. Īrisu salauž gabaliņos un uzglabā burciņā. Starp īrisa kārtām liek pergamenta papīru, lai nesalīp.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.