Sastāvdaļas
270 g Dansukker cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker Zeltainā sīrupa
200 ml 35% saldā krējuma
200 ml sakapātu mandeļu
100 ml sakapātas lakricas
Instrukcijas
Pannā ar biezu dibenu lej saldo krējumu, cukuru un Zeltaino sīrupu un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, laiku pa laikam apmaisot. Samazina temperatūru un vāra 20-30 minūtes (līdz 134°C) līdz maisījums ir sabiezējis. Ja nav virtuves termometra, var pārbaudīt, ieliekot tējkaroti karameles ledus aukstā ūdeni, ja karamele sastings, tad ir sasniegta vajadzīgā temperatūra.
Kamēr karamele vārās, sasmalcina mandeles un lakricu. Pusi no drumstalām izkaisa formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
Kad karamele sabiezējusi, tajā iemaisa atlikušās mandeles un lakricu. Masu lej formās vai uz pergamenta papīra un atstāj istabas temperatūrā atdzist. Īrisu salauž gabaliņos un uzglabā burciņā. Starp īrisa kārtām liek pergamenta papīru, lai nesalīp.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.