Sastāvdaļas
Pildījumam
250 g rabarberu
1 ēdamkarotes Dansukker nerafinētā brūnā cukura
0,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Kūkai
225 g sviesta istabas temperatūrā
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 ml Dansukker pūdercukura
2 olas
200 ml mandeļu miltu
300 ml kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
50 ml skābā krējuma
75 g kokosriekstu pārslu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un pārgriež gareniski un šķērsām, veidojot apmēram 11 cm garas nūjiņas. Pārkaisa ar brūno cukuru un kartupeļu cieti, kas neļaus rabarberiem suloties.
Sviestu, muscovado un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Pa vienai iekuļ olas. Kuļ, līdz masa ir viegla un gaisīga.
Mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā. Pievieno sviesta-cukura putas un iemaisa arī krējumu.
Garenas formas 36 x 13 cm kēksa formu ietauko un izbārsta tajā kokosriekstu pārslas. Ielej mīklu. Ar nelielām atstarpēm kārto pāri rabarberu kātus. Pārkaisa atlikušās kokosriekstu pārslas.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes vai, kamēr kūkas virsma kļūt zeltaina. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti, iedurot kūkā – ja mīkla nelīp pie irbulīša, kūka ir gatava.
Pasniedz atdzisušu, kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.