Mandeļu kūka ar rabarberiem - Receptes

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Mandeļu milti un rabarberi sader lieliski, un, pasniegti kopā ar saldējumu, tie atsvaidzinās ikvienu maltīti. Īpašam aromātam izmantojam gaišo Muscovado cukuru, kas piesātināts ar cukurniedru melasi un veido patīkamu, vieglu karameļu garšu.
Mandeļu kūka ar rabarberiem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Pildījumam

    • 250 g rabarberu
    • 1 ēdamkarotes Dansukker nerafinētā brūnā cukura
    • 0,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes

    Kūkai

    • 225 g sviesta istabas temperatūrā
    • 100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 70 ml Dansukker pūdercukura
    • 2 olas
    • 200 ml mandeļu miltu
    • 300 ml kviešu miltu
    • 1 tējkarote cepamā pulvera
    • 1 šķipsniņa sāls
    • 50 ml skābā krējuma
    • 75 g kokosriekstu pārslu

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Rabarberus noskalo, nomizo un pārgriež gareniski un šķērsām, veidojot apmēram 11 cm garas nūjiņas.  Pārkaisa ar brūno cukuru un kartupeļu cieti, kas neļaus rabarberiem suloties.

    Sviestu, muscovado un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Pa vienai iekuļ olas. Kuļ, līdz masa ir viegla un gaisīga.

    Mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā. Pievieno sviesta-cukura putas un iemaisa arī krējumu.

    Garenas formas 36 x 13 cm kēksa formu ietauko un izbārsta tajā kokosriekstu pārslas. Ielej mīklu. Ar nelielām atstarpēm kārto pāri rabarberu kātus. Pārkaisa atlikušās kokosriekstu pārslas.

    Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes vai, kamēr kūkas virsma kļūt zeltaina. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti, iedurot kūkā – ja mīkla nelīp pie irbulīša, kūka ir gatava.

    Pasniedz atdzisušu, kopā ar saldējumu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;