Sastāvdaļas
Pildījumam
250 g rabarberu
1 ēdamkarotes Dansukker nerafinētā brūnā cukura
0,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Kūkai
225 g sviesta istabas temperatūrā
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 ml Dansukker pūdercukura
2 olas
200 ml mandeļu miltu
300 ml kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
50 ml skābā krējuma
75 g kokosriekstu pārslu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un pārgriež gareniski un šķērsām, veidojot apmēram 11 cm garas nūjiņas. Pārkaisa ar brūno cukuru un kartupeļu cieti, kas neļaus rabarberiem suloties.
Sviestu, muscovado un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Pa vienai iekuļ olas. Kuļ, līdz masa ir viegla un gaisīga.
Mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā. Pievieno sviesta-cukura putas un iemaisa arī krējumu.
Garenas formas 36 x 13 cm kēksa formu ietauko un izbārsta tajā kokosriekstu pārslas. Ielej mīklu. Ar nelielām atstarpēm kārto pāri rabarberu kātus. Pārkaisa atlikušās kokosriekstu pārslas.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes vai, kamēr kūkas virsma kļūt zeltaina. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti, iedurot kūkā – ja mīkla nelīp pie irbulīša, kūka ir gatava.
Pasniedz atdzisušu, kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.