Mandeļu kūka ar rabarberiem

Mandeļu milti un rabarberi sader lieliski, un, pasniegti kopā ar saldējumu, tie atsvaidzinās ikvienu maltīti. Īpašam aromātam izmantojam gaišo Muscovado cukuru, kas piesāt ināts ar cukurniedru melasi un veido patīkamu, vieglu karameļu garšu.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pildījumam
250 g rabarberu
1 ēdamkarotes Dansukker nerafinētā brūnā cukura
0,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Kūkai
225 g sviesta istabas temperatūrā
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 ml Dansukker pūdercukura
2 olas
200 ml mandeļu miltu
300 ml kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
50 ml skābā krējuma
75 g kokosriekstu pārslu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Rabarberus noskalo, nomizo un pārgriež gareniski un šķērsām, veidojot apmēram 11 cm garas nūjiņas.  Pārkaisa ar brūno cukuru un kartupeļu cieti, kas neļaus rabarberiem suloties.

Sviestu, muscovado un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Pa vienai iekuļ olas. Kuļ, līdz masa ir viegla un gaisīga.

Mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā. Pievieno sviesta-cukura putas un iemaisa arī krējumu.

Garenas formas 36 x 13 cm kēksa formu ietauko un izbārsta tajā kokosriekstu pārslas. Ielej mīklu. Ar nelielām atstarpēm kārto pāri rabarberu kātus. Pārkaisa atlikušās kokosriekstu pārslas.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 40 minūtes vai, kamēr kūkas virsma kļūt zeltaina. Gatavību var pārbaudīt arī ar koka irbulīti, iedurot kūkā – ja mīkla nelīp pie irbulīša, kūka ir gatava.

Pasniedz atdzisušu, kopā ar saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.