Maizītes ar riekstiem un šokolādi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kārtainajai mīklai
600 g miltu
400 g margarīna vai sviesta
350 ml ūdens
3 g (sausā veidā) vai 1 tējk. (šķidrā veidā) citronskābes vai etiķa
3 g šķipsniņa sāls

Pildījumam
200 g lazdu riekstu
5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 g tumšās šokolādes
1 ola pārsmērēšanai

Instrukcijas

Miltus ar ūdeni, sāli un citronskābi kārtīgi samīca un izrullē plānā kārtiņā. Pārdala divās daļās. Vienu daļu pārklāj ar sviesta vai margarīna piciņām, tad pārliek otru daļu mīklas pāri un ar mīklas rulli vēlreiz izrullē. Šo procesu atkārto aptuveni 4-5 reizes. Kad gatava, mīklu liek atpūsties ledusskapī 30-60 minūtes.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā, pārsmērē ar cukura sīrupu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Mīklu sarullē lielā rullī, tad sagriež apmētam 2 cm biezos gabalos un veido maizītes. Izkārto uz cepampannas, pārsmērē ar olu, un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.