Sastāvdaļas
Kārtainajai mīklai
600 g miltu
400 g margarīna vai sviesta
350 ml ūdens
3 g (sausā veidā) vai 1 tējk. (šķidrā veidā) citronskābes vai etiķa
3 g šķipsniņa sāls
Pildījumam
200 g lazdu riekstu
5 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 g tumšās šokolādes
1 ola pārsmērēšanai
Instrukcijas
Miltus ar ūdeni, sāli un citronskābi kārtīgi samīca un izrullē plānā kārtiņā. Pārdala divās daļās. Vienu daļu pārklāj ar sviesta vai margarīna piciņām, tad pārliek otru daļu mīklas pāri un ar mīklas rulli vēlreiz izrullē. Šo procesu atkārto aptuveni 4-5 reizes. Kad gatava, mīklu liek atpūsties ledusskapī 30-60 minūtes.
Mīklu izrullē plānā kārtiņā, pārsmērē ar cukura sīrupu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus un šokolādi. Mīklu sarullē lielā rullī, tad sagriež apmētam 2 cm biezos gabalos un veido maizītes. Izkārto uz cepampannas, pārsmērē ar olu, un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 15 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.