Sastāvdaļas
50 g sviesta istabas temperatūrā
250 ml piena
40 g Dansukker tumšā sīrupa
420 g kviešu miltu
3 g sāls
10 g cepampulvera
Garšas kombinācija Nr. 1
70-80 g rīvēta siera
1-2 g oregano
Garšas kombinācija Nr. 2
70-80 g parmezāna siera
15 g sarkanā pesto
Instrukcijas
Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.
Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenās “desiņās”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg.
Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.