Maize uz iesma - Receptes

Maize uz iesma

16 gab. 40 minūtes
Svaiga, smaržīga, tikko grilā cepta maizīte ir lielisks piknika sabiedrotais. Papildini savu recepti ar sieru, oregano vai pesto! Rauga mīklu papildinās un uzlabos Dansukker cukura sīrups.
Maize uz iesma
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta istabas temperatūrā
  • 250 ml piena
  • 40 g Dansukker tumšā sīrupa
  • 420 g kviešu miltu
  • 3 g sāls
  • 10 g cepampulvera

Garšas kombinācija Nr. 1

  • 70-80 g rīvēta siera
  • 1-2 g oregano

Garšas kombinācija Nr. 2

  • 70-80 g parmezāna siera
  • 15 g sarkanā pesto

Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.

Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenās “desiņās”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg.

Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;