Sastāvdaļas
50 g rauga
300 ml atdzesēta piena
100 ml kausēta vai šķidrā margarīna
800 ml kviešu miltu
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml rīvēta Parmas siera
1 ēd. kar. raudenes (oregano)
Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pieliek miltus, 2/3 siera un oregano un maisa, līdz mīkla kļūst elastīga. Pārklāj mīklai dvieli un ļauj uzcelties 20–30 minūtes.
Liek mīklu uz galda, kas ir pārkaisīts ar miltiem, un izveido no tās stieni, kuru sadala 20 daļās.
Izveido no mīklas gabaliem bumbiņas. 14 bumbiņas liek garenā ieziestā formā pa divām blakus. Ieziež bumbiņas ar margarīnu. Uzliek atlikušās bumbiņas tām virsū pa vidu un ieziež ar margarīnu. Pārkaisa pāri atlikušo Parmas sieru un ļauj uzcelties zem dvieļa 20–30 minūtes.
Cep krāsns apakšējā daļā 180°C apmēram 40 minūtes. Ļauj formā atdzist 5 minūtes, pēc tam apgāž uz restēm un ļauj zem dvieļa atdzist.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.