Maize ar Parmas sieru un oregano - Receptes

Maize ar Parmas sieru un oregano

Maize ar Parmas sieru un oregano
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

50 g rauga
300 ml atdzesēta piena
100 ml kausēta vai šķidrā margarīna
800 ml kviešu miltu
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml rīvēta Parmas siera
1 ēd. kar. raudenes (oregano)

Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pieliek miltus, 2/3 siera un oregano un maisa, līdz mīkla kļūst elastīga. Pārklāj mīklai dvieli un ļauj uzcelties 20–30 minūtes.

Liek mīklu uz galda, kas ir pārkaisīts ar miltiem, un izveido no tās stieni, kuru sadala 20 daļās.

Izveido no mīklas gabaliem bumbiņas. 14 bumbiņas liek garenā ieziestā formā pa divām blakus. Ieziež bumbiņas ar margarīnu. Uzliek atlikušās bumbiņas tām virsū pa vidu un ieziež ar margarīnu. Pārkaisa pāri atlikušo Parmas sieru un ļauj uzcelties zem dvieļa 20–30 minūtes.

Cep krāsns apakšējā daļā 180°C apmēram 40 minūtes. Ļauj formā atdzist 5 minūtes, pēc tam apgāž uz restēm un ļauj zem dvieļa atdzist.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;