Maize ar Parmas sieru un oregano

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
300 ml atdzesēta piena
100 ml kausēta vai šķidrā margarīna
800 ml kviešu miltu
1 tējk. sāls
3 ēd. kar. Dansukker niedru cukura "Demerara"
100 ml rīvēta Parmas siera
1 ēd. kar. raudenes (oregano)

Ieziešanai
Izkausēts vai šķidrais margarīns

Instrukcijas

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Pievieno pienu, margarīnu, sāli un cukuru un maisa, līdz raugs ir izšķīdis.
Pieliek miltus, 2/3 siera un oregano un maisa, līdz mīkla kļūst elastīga. Pārklāj mīklai dvieli un ļauj uzcelties 20–30 minūtes.

Liek mīklu uz galda, kas ir pārkaisīts ar miltiem, un izveido no tās stieni, kuru sadala 20 daļās.

Izveido no mīklas gabaliem bumbiņas. 14 bumbiņas liek garenā ieziestā formā pa divām blakus. Ieziež bumbiņas ar margarīnu. Uzliek atlikušās bumbiņas tām virsū pa vidu un ieziež ar margarīnu. Pārkaisa pāri atlikušo Parmas sieru un ļauj uzcelties zem dvieļa 20–30 minūtes.

Cep krāsns apakšējā daļā 180°C apmēram 40 minūtes. Ļauj formā atdzist 5 minūtes, pēc tam apgāž uz restēm un ļauj zem dvieļa atdzist.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.