Magoņu kēkss ar citrona glazūru

Magoņu kēkss ar citrona glazūru ir īsta konditorejas izstrādājumu klasika. To ir viegli pagatavot, un kopā ar citrona glazūru magoņu kēkss kļūst īpaši gards.

12-14 porcijas

PT25M

30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Magoņu kēkss
125 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 olas
210 g kviešu miltu
1,5 tējkar. cepamā pulvera
3 ēdamkarotes magoņu sēklu
100 ml skābā krējuma
0,5 citrona sula

Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula

Dekorēšanai
1 citrona sula
Svaigas mellenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā.  Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.

Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram  50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.

Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.