Magoņu kēkss ar citrona glazūru

Magoņu kēkss ar citrona glazūru ir īsta konditorejas izstrādājumu klasika. To ir viegli pagatavot, un kopā ar citrona glazūru magoņu kēkss kļūst īpaši gards.

12-14 porcijas

30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Magoņu kēkss
125 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 olas
210 g kviešu miltu
1,5 tējkar. cepamā pulvera
3 ēdamkarotes magoņu sēklu
100 ml skābā krējuma
0,5 citrona sula

Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula

Dekorēšanai
1 citrona sula
Svaigas mellenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā.  Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.

Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram  50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.

Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.