Magoņu kēkss ar citrona glazūru

Magoņu kēkss ar citrona glazūru ir īsta konditorejas izstrādājumu klasika. To ir viegli pagatavot, un kopā ar citrona glazūru magoņu kēkss kļūst īpaši gards.

12-14 porcijas

PT25M

30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Magoņu kēkss
125 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 olas
210 g kviešu miltu
1,5 tējkar. cepamā pulvera
3 ēdamkarotes magoņu sēklu
100 ml skābā krējuma
0,5 citrona sula

Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula

Dekorēšanai
1 citrona sula
Svaigas mellenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā.  Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.

Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram  50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.

Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.