Magoņu kēkss ar citrona glazūru

Magoņu kēkss ar citrona glazūru ir īsta konditorejas izstrādājumu klasika. To ir viegli pagatavot, un kopā ar citrona glazūru magoņu kēkss kļūst īpaši gards.

12-14 porcijas

PT25M

30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Magoņu kēkss
125 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 olas
210 g kviešu miltu
1,5 tējkar. cepamā pulvera
3 ēdamkarotes magoņu sēklu
100 ml skābā krējuma
0,5 citrona sula

Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula

Dekorēšanai
1 citrona sula
Svaigas mellenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā.  Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.

Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram  50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.

Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.