Sastāvdaļas
Magoņu kēkss
125 g sviesta istabas temperatūrā
200 g Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
3 olas
210 g kviešu miltu
1,5 tējkar. cepamā pulvera
3 ēdamkarotes magoņu sēklu
100 ml skābā krējuma
0,5 citrona sula
Glazūrai
120 g Dansukker pūdercukura
0,5 citrona sula
Dekorēšanai
1 citrona sula
Svaigas mellenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā. Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.
Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.
Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.