Magoņu kēkss ar citrona glazūru - Receptes

Magoņu kēkss ar citrona glazūru

12-14 porcijas 30 minūtes
Magoņu kēkss ar citrona glazūru ir īsta konditorejas izstrādājumu klasika. To ir viegli pagatavot, un kopā ar citrona glazūru magoņu kēkss kļūst īpaši gards.
Magoņu kēkss ar citrona glazūru
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Magoņu kēkss

    • 125 g sviesta istabas temperatūrā
    • 200 g Dansukker baltā cukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
    • 3 olas
    • 210 g kviešu miltu
    • 1,5 tējkar. cepamā pulvera
    • 3 ēdamkarotes magoņu sēklu
    • 100 ml skābā krējuma
    • 0,5 citrona sula

    Glazūrai

    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 0,5 citrona sula

    Dekorēšanai

    • 1 citrona sula
    • Svaigas mellenes

    Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

    Sviestu ar balto un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Pa vienai iekuļ olas.

    Miltus samaisa ar cepamo pulveri un magoņu sēklām. Iecilā sviesta masā.  Iemaisa skābo krējumu un citrona sulu.

    Mīklu lej ietaukotā un iemiltotā cepamformā (2 l tilpums). Cep krāsns vidējā daļā apmēram  50-60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja iedurtam mīkla nelīp klāt, tad ir gatavs.

    Kēksu atdzesē. Samaisa pūdercukuru ar citrona sulu un pārklāj kēksu. Dekorē ar smalki rīvētu citrona miziņu un svaigām ogām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;