Sastāvdaļas
Lipīgajai šokolādes kūkai
100 g sviesta
90 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
30 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
Fudge krēmam
200 ml saldā krējuma
85 g Dansukker baltā cukura
180 g Dansukker Tumšā sīrupa
100 g sviesta
100 g tumšās šokolādes
Dekorēšanai
Sāls pārslas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Kūkas formu 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru.
Bļodā samaisa visas mīklas sausās sastāvdaļas. Katliņā izkausē sviestu. Sausajā maisījumā iekuļ olas un izkausēto sviestu.
Mīklu lej cepamformā un cep krāsns vidējā daļā 20–23 minūtes. Pirms pildījuma pievienošanas izcepto kūku kārtīgi atdzesē.
Katliņā ar biezu pamatni lej tumšo sīrupu un sviestu, visu izkausē un, ik pa laikam apmaisot, karsē 10–12 minūtes līdz 120 °C. Kad krēms sabiezējis, katliņu noņem no plīts un iemaisa tajā sakapāto šokolādi. Krēmu sakuļ vijīgā masā un nedaudz atdzesē. Tad to pārlej pāri izceptajai kūkai un novieto ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai, ideālā gadījumā, uz visu nakti.
Pirms pasniegšanas dekorē ar sāls pārslām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.