Sastāvdaļas
Lipīgajai šokolādes kūkai
100 g sviesta
90 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
30 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
Fudge krēmam
200 ml saldā krējuma
85 g Dansukker baltā cukura
180 g Dansukker Tumšā sīrupa
100 g sviesta
100 g tumšās šokolādes
Dekorēšanai
Sāls pārslas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Kūkas formu 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru.
Bļodā samaisa visas mīklas sausās sastāvdaļas. Katliņā izkausē sviestu. Sausajā maisījumā iekuļ olas un izkausēto sviestu.
Mīklu lej cepamformā un cep krāsns vidējā daļā 20–23 minūtes. Pirms pildījuma pievienošanas izcepto kūku kārtīgi atdzesē.
Katliņā ar biezu pamatni lej tumšo sīrupu un sviestu, visu izkausē un, ik pa laikam apmaisot, karsē 10–12 minūtes līdz 120 °C. Kad krēms sabiezējis, katliņu noņem no plīts un iemaisa tajā sakapāto šokolādi. Krēmu sakuļ vijīgā masā un nedaudz atdzesē. Tad to pārlej pāri izceptajai kūkai un novieto ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai, ideālā gadījumā, uz visu nakti.
Pirms pasniegšanas dekorē ar sāls pārslām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.