Lieldienu zaķa pēdiņas

Pagatavojiet savas īpašās Lieldienu konfektes. Pagatavotas no pūdercukura glazūras un izveidotas mīļās Lieldienu formās, tās radīs prieku gan gatavošanas laikā, gan cienājot draugus. “Pēdiņas” var izmantot arī Lieldienu kūkas dekorēšanai.

100 gab.

PT55M

1 stunda + 24 stundas

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Glazūra
1 olas baltums, apmēram 20 g
120-150 g Dansukker baltā pūdercukura

Garšvielas
1 piliens citrona esences
1 piliens piparmētru esences

Dekorēšana
pāris pilienu sarkanās krāsas

Šabloni
(klikšķini te!)

Instrukcijas

Olas baltumu sāk kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Kuļ, līdz izveidojas bieza krējuma konsistences masa. Ja vēlas, var pēc izvēles pievienot pāris pilienu pārtikas krāsvielas. Ja nepieciešams, vēl mazliet papildina ar pūdercukuru.

Glazūru liek dekorēšanas tūtiņā, atstājot pavisam nelielu daudzumu glazūras, kurai pievieno sarkano pārtikas krāsvielu. Glazūru liek dekorēšanas tūtiņā ar tievu uzgali vai plastmasas maisiņā, kam nogriež mazu stūrīti, caur kuru izspiest glazūru.

No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt.

Gatavās konfektītes izmanto Lieldienu kūkas dekorēšanai vai arī cienā draugus un mielojas paši.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.