Lieldienu zaķa pēdiņas - Receptes

Lieldienu zaķa pēdiņas

100 gab. 1 stunda + 24 stundas
Pagatavojiet savas īpašās Lieldienu konfektes. Pagatavotas no pūdercukura glazūras un izveidotas mīļās Lieldienu formās, tās radīs prieku gan gatavošanas laikā, gan cienājot draugus. “Pēdiņas” var izmantot arī Lieldienu kūkas dekorēšanai.
Lieldienu zaķa pēdiņas
Vērtējums: (2gab.)

Sastāvdaļas

    Glazūra

    • 1 olas baltums, apmēram 20 g
    • 120-150 g Dansukker baltā pūdercukura

    Garšvielas

    • 1 piliens citrona esences
    • 1 piliens piparmētru esences

    Dekorēšana

    • pāris pilienu sarkanās krāsas

    Šabloni

    Olas baltumu sāk kult, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Kuļ, līdz izveidojas bieza krējuma konsistences masa. Ja vēlas, var pēc izvēles pievienot pāris pilienu pārtikas krāsvielas. Ja nepieciešams, vēl mazliet papildina ar pūdercukuru.

    Glazūru liek dekorēšanas tūtiņā, atstājot pavisam nelielu daudzumu glazūras, kurai pievieno sarkano pārtikas krāsvielu. Glazūru liek dekorēšanas tūtiņā ar tievu uzgali vai plastmasas maisiņā, kam nogriež mazu stūrīti, caur kuru izspiest glazūru.

    No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt.

    Gatavās konfektītes izmanto Lieldienu kūkas dekorēšanai vai arī cienā draugus un mielojas paši.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;