Lieldienu salāti

4 personām

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g laša filejas
5 g sāls
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
10 balto piparu graudi
500 ml salātu lapu (jebkuri salāti)
100 g saldētu sparģeļu
100 g kūpināta laša
250 g neattīrītu garneļu (svaigas vai saldētas)
4 vārītas olas

Mērcei
50 ml majonēzes
150 ml biezas konsistences skābā krējuma ar vismaz 30% tauku saturu
Šķipsna sāls, šķipsna balto piparu
0,5 tējk. sinepju pulvera
5 g Dansukker pūdercukura
50 ml sakapātu diļļu
50 ml sakapātu pētersīļu
10 ml sakapātu sīpolu

Dekorēšanai
Dilles

Instrukcijas

Laša filejas noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra. Tad ieliek ūdenī laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem katlu no uguns un atstāj 15-20 minūtes.

Salātu lapas noskalo un nosusina uz papīra dvieļa. Izkārto salātu lapas 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa 4 šķīvjiem.

Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Sagriež sparģeļus gabaliņos. Olas un garneles izloba. Olas sagriež daiviņās. Kūpināto lasi sagriež strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto šķīvjos ar salātu lapām.

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem. Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizīti.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.