Sastāvdaļas
4 olas
Šķipsna sāls
75 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
75 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 tējk. cepamā pulvera
50 g mandeļu skaidiņu
Pildījumam
8 konservēto persiku pusītes
300 ml saldā krējuma
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Uz cepampapīra uzzīmē 8 apļus ar diametru 12 cm. Ar foliju pārklāj vienu vai vairākas caurules, piemēram, kartona ruļļus no papīra dvieļiem. Atdala olu baltumus un olu dzeltenumus. Baltumus saputo ar sāli stingrās putās. Kuļot pakāpeniski pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Tad iekuļ iekšā olu dzeltenumus. Miltus, cieti un cepamo pulveri samaisa kopā un iemaisa iekšā putotajās olās. Izsmērē mīklu uz uzzīmētajiem apļiem. Pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 8 minūtes. Nelieto konvekcijas režīmu. Nekavējoties noņem cepumus no papīra un apliek apkārt folijas ruļļiem. Atstāj tā atdzist. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru uzputo stingrā putukrējumā. Persikus sagriež plānās daiviņās. Iepilda putukrējumu saliektajos cepumos un dekorē ar persikiem. Pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.