Sastāvdaļas
150 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsniņa sāls
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums
Dekorēšanai
1 olas baltums
200 g saberztu mandeļu pastas
50 g blanšētu mandeļu
60 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens
Instrukcijas
Bļodā sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm veido jēriņiem ausis.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 10 minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā.
Sajauc pūdercukuru ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē, un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu, iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot krāsainas glazūras.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.