Lieldienu jēriņi

Apmeram 20 cepumi jerinu silueta

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsniņa sāls
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums

Dekorēšanai
1 olas baltums
200 g saberztu mandeļu pastas
50 g blanšētu mandeļu
60 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens

Lejupielādē šablonu

Instrukcijas

Bļodā sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm veido jēriņiem ausis.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 10 minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā.

Sajauc pūdercukuru ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē, un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu, iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot krāsainas glazūras.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.