Lieldienu groziņi

12 gab.

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
250 g kviešu miltu
125 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
1 ēd. kar. auksta ūdens

Pildījumam
3 olu baltumi
Šķipsna sāls
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
125 g mīksta sviesta vai margarīna
100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
125 ml kviešu miltu
100 ml ievārījuma (jebkāda)

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes.

Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus.

Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.