Sastāvdaļas
Mīklai
250 g kviešu miltu
125 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
1 ēd. kar. auksta ūdens
Pildījumam
3 olu baltumi
Šķipsna sāls
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
125 g mīksta sviesta vai margarīna
100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
125 ml kviešu miltu
100 ml ievārījuma (jebkāda)
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi
Instrukcijas
Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes.
Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus.
Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.