Lieldienu groziņi

12 gab.

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
250 g kviešu miltu
125 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsna sāls
125 g gabalos sagriezta sviesta vai margarīna
2 olu dzeltenumi
1 ēd. kar. auksta ūdens

Pildījumam
3 olu baltumi
Šķipsna sāls
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
125 g mīksta sviesta vai margarīna
100 g nomizotu, sadrupinātu mandeļu
125 ml kviešu miltu
100 ml ievārījuma (jebkāda)

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Lieldienu saldumi

Instrukcijas

Ietauko kēksu vai groziņu veidnītes. Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un taukvielu un maisa, līdz taukviela pilnībā izšķīdusi. Pievieno olu dzeltenumus un ūdeni un rūpīgi maisa, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Mīklu ieliek pārtikas maisiņā un patur ledusskapī 30 minūtes.

Olu baltumus ar sāli uzputo stingrās putās. Putojot pievieno cukuru. Tad secīgi iestrādā arī taukvielu, mandeles un miltus.

Mīklu no ledusskapja iespiež veidnītēs, izveidojot groziņu. Ieliek katra groziņa vidū nepilnu tējkaroti ievārījuma, pāri tam vienmērīgi sadala mandeļu maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C (konvekcijas režīmā - 150 °C) apmēram 30 minūtes. Izceptajam groziņam virsū uzliek pa kādam lieldienu saldumam un viegli pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.