Lieldienu burkānu kūka

aptuveni 12 gab.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g burkānu
200 g Dansukker pūdercukura
5 olas
200 g kviešu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 tējk. (ar kaudzi) cepamā pulvera
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
100 g kapātu mandeļu
125 g sviesta vai margarīna
100 ml apelsīnu marmelādes

Dekorēšanai
200g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
1 citrons
60 g Dansukker pūdercukura
100 g kokosriekstu skaidiņu
Zaļā pārtikas krāsviela
Dažas piles ūdens
Marcipāna cālīši (iepriekš pagatavoti)

Instrukcijas

Burkānus nomizo un sarīvē. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, riekstus un mandeles. Iecilā saputotajos olbaltumos. Pievieno olu dzeltenumus, sviestu vai margarīnu un marmelādi, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa sarīvētos burkānus. Izlīdzina mīklu ietaukotā un ar rīvmaizi pārkaisītā cepamformā 24 cm diametrā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 175°C 45-60 minūtes. Atdzesē kūku istabas temperatūrā.

Noskalo citronu un norīvē miziņu. Sajauc to ar Filadelfijas sieru un pārklāj kūkai. Kokosriekstu skaidiņas ieber bļodā. Zaļo pārtikas krāsvielu sajauc ar ūdeni un iemaisa kokosriekstu skaidiņās, lai tās iekrāsotos. Pārkaisa kūku.
Dekorē ar marcipāna cālīšiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.