Lieldienu burkānu kūka - Receptes

Lieldienu burkānu kūka

aptuveni 12 gab.
Lieldienu burkānu kūka
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

300 g burkānu
200 g Dansukker pūdercukura
5 olas
200 g kviešu miltu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
1 tējk. (ar kaudzi) cepamā pulvera
100 g sasmalcinātu lazdu riekstu
100 g kapātu mandeļu
125 g sviesta vai margarīna
100 ml apelsīnu marmelādes

Dekorēšanai
200g Filadelfijas siera ar zemu tauku saturu
1 citrons
60 g Dansukker pūdercukura
100 g kokosriekstu skaidiņu
Zaļā pārtikas krāsviela
Dažas piles ūdens
Marcipāna cālīši (iepriekš pagatavoti)

Burkānus nomizo un sarīvē. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sakuļ olu baltumus un pūdercukuru stingrās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, riekstus un mandeles. Iecilā saputotajos olbaltumos. Pievieno olu dzeltenumus, sviestu vai margarīnu un marmelādi, un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Iemaisa sarīvētos burkānus. Izlīdzina mīklu ietaukotā un ar rīvmaizi pārkaisītā cepamformā 24 cm diametrā. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 175°C 45-60 minūtes. Atdzesē kūku istabas temperatūrā.

Noskalo citronu un norīvē miziņu. Sajauc to ar Filadelfijas sieru un pārklāj kūkai. Kokosriekstu skaidiņas ieber bļodā. Zaļo pārtikas krāsvielu sajauc ar ūdeni un iemaisa kokosriekstu skaidiņās, lai tās iekrāsotos. Pārkaisa kūku.
Dekorē ar marcipāna cālīšiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;