Lazdu riekstu saldējums ar avenēm

4 porcijas
Lazdu riekstu saldējums ar avenēm
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

200 g lazdu riekstu
4 olas dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml putukrējuma
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Avenes 

Lazdu riekstus apgrauzdē pannā cepeškrāsns vidusdaļā 200°C temperatūrā 5 minūtes. Grauzdēšanas procesu jāuzmana, jo rieksti viegli var apdegt. Riekstus mazliet atdzesē, tad tiem noloba miziņas, saberzējot tos visus linu dvielī. Pusi no riekstiem sadrupina, bet otru pusi samaļ blenderī.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Silto piena maisījumu iekuļ olu maisījumā un tad visu caur smalku sietiņu izkāš. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī atstāj saldētavā vismaz uz 5 stundām, ik pa laikam apmaisot.

Saldējumu pasniedz ar veselām vai sablenderētām avenēm.

Šo recepti sastādīja

Dansukker