Lazdu riekstu saldējums ar avenēm
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
200 g lazdu riekstu
4 olas dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml putukrējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Avenes
Instrukcijas
Lazdu riekstus apgrauzdē pannā cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C temperatūrā piecas minūtes. Grauzdēšanas procesu jāuzmana, jo rieksti viegli var apdegt. Riekstus mazliet atdzesē, tad tiem noloba miziņas, saberzējot tos visus linu dvielī. Pusi no riekstiem sadrupina, bet otru pusi samaļ blenderī.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Silto piena maisījumu iekuļ olu maisījumā un tad visu caur smalku sietiņu izkāš. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī atstāj saldētavā vismaz uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Saldējumu pasniedz ar veselām vai sablenderētām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.