Lazdu riekstu saldējums ar avenēm

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

200 g lazdu riekstu
4 olas dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml putukrējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Avenes 

Instrukcijas

Lazdu riekstus apgrauzdē pannā cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C temperatūrā piecas minūtes. Grauzdēšanas procesu jāuzmana, jo rieksti viegli var apdegt. Riekstus mazliet atdzesē, tad tiem noloba miziņas, saberzējot tos visus linu dvielī. Pusi no riekstiem sadrupina, bet otru pusi samaļ blenderī.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Silto piena maisījumu iekuļ olu maisījumā un tad visu caur smalku sietiņu izkāš. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī atstāj saldētavā vismaz uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.

Saldējumu pasniedz ar veselām vai sablenderētām avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?