Lāceņu ievārījums - Receptes

Lāceņu ievārījums

Lāceņu ievārījums
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg lāceņu
  • 0,5 kg ievārījuma cukura
  • 2 citronu sula un miziņa

Ogas lasa, kad tās vēl pusgatavas. Novāktas tās atsāj siltā, saulainā vietā dažas dienas, līdz tās kļuvušas dzidri caurspīdīgas un sulīgas. Nogatavojušās ogas atdala no ziedlapiņām.

Ogas liek katlā un  pievieno citronu sulu, sarīvētu miziņu, ievārījuma cukuru un karsē uz nelielas uguns. Laiku pa laikam apmaisot sagaida, kad ievārījums sāk vārīties un uz pavisam mazas uguns vāra 20 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas.

Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.

Ieteikumus! Lāceņu kauslapiņas izkaltē un lieto zāļu tēju maisījumos! Tām piemīt medaini salda garša.

 

Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja


;