Sastāvdaļas
1 kg lāceņu
0,5 kg ievārījuma cukura
2 citronu sula un miziņa
Instrukcijas
Ogas lasa, kad tās vēl pusgatavas. Novāktas tās atsāj siltā, saulainā vietā dažas dienas, līdz tās kļuvušas dzidri caurspīdīgas un sulīgas. Nogatavojušās ogas atdala no ziedlapiņām.
Ogas liek katlā un pievieno citronu sulu, sarīvētu miziņu, ievārījuma cukuru un karsē uz nelielas uguns. Laiku pa laikam apmaisot sagaida, kad ievārījums sāk vārīties un uz pavisam mazas uguns vāra 20 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas.
Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.
Ieteikumus! Lāceņu kauslapiņas izkaltē un lieto zāļu tēju maisījumos! Tām piemīt medaini salda garša.
Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.