Sastāvdaļas
1 kg lāceņu
0,5 kg ievārījuma cukura
2 citronu sula un miziņa
Instrukcijas
Ogas lasa, kad tās vēl pusgatavas. Novāktas tās atsāj siltā, saulainā vietā dažas dienas, līdz tās kļuvušas dzidri caurspīdīgas un sulīgas. Nogatavojušās ogas atdala no ziedlapiņām.
Ogas liek katlā un pievieno citronu sulu, sarīvētu miziņu, ievārījuma cukuru un karsē uz nelielas uguns. Laiku pa laikam apmaisot sagaida, kad ievārījums sāk vārīties un uz pavisam mazas uguns vāra 20 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas.
Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.
Ieteikumus! Lāceņu kauslapiņas izkaltē un lieto zāļu tēju maisījumos! Tām piemīt medaini salda garša.
Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.