Lāceņu ievārījums

Atzīme (14 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg lāceņu
0,5 kg ievārījuma cukura
2 citronu sula un miziņa

Instrukcijas

Ogas lasa, kad tās vēl pusgatavas. Novāktas tās atsāj siltā, saulainā vietā dažas dienas, līdz tās kļuvušas dzidri caurspīdīgas un sulīgas. Nogatavojušās ogas atdala no ziedlapiņām.

Ogas liek katlā un  pievieno citronu sulu, sarīvētu miziņu, ievārījuma cukuru un karsē uz nelielas uguns. Laiku pa laikam apmaisot sagaida, kad ievārījums sāk vārīties un uz pavisam mazas uguns vāra 20 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas.

Karstu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā.

Ieteikumus! Lāceņu kauslapiņas izkaltē un lieto zāļu tēju maisījumos! Tām piemīt medaini salda garša.

Receptes autors: Ēriks Dreibants un “Pavāru māja Līgatnē”
Foto: Justīne Kalēja

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.