Kviešu maizītes. Pamatrecepte un varianti

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g izkausēta sviesta vai margarīna
600 ml piena
50 g rauga
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura vai niedru cukura "Demerara"
1 ml sāls
1 tējk. kardamona
apm. 1400 ml kviešu miltu

Pildījuma varianti
• 150 ml ievārījuma, mērces vai marmelādes
• 150 g sviesta vai margarīna, 150 ml Dansukker pūdercukura, 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura
• 200-300 ml vaniļas krēma
• 150 g sviesta vai margarīna, 75 ml Dansukker Farīna cukura, 2 ēd. kar. kanēļa
• 200 g sarīvētas mandeļu masas, kas sajaukta ar 1 olu
• 150 g sviesta vai margarīna, 1 ēd. kar. kardamona, 75 ml Dansukker baltā smalkā cukura
• 150 g sviesta vai margarīna, 150 ml Dansukker pūdercukura, 1 ola, 300 ml kokosriekstu skaidiņu

Instrukcijas

Izkausē sviestu, pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C. Sadrupina raugu mīklas bļodā, uzlej šķidrumu. Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot miltus. Tad pakāpeniski pievieno miltus un visu samīca, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Liek mīklu uz miltaina galda un samīca to elastīgu. Mīklu izrullē vienā plāksnē un turpina apstrādāt kādā no zemāk aprakstītajiem variantiem.

1. variants
Sadala mīklu divās daļās, kuras gareniski izrullē. Sagriež katru plāksni 25 gabaliņos, no kuriem izveido apaļas maizītes. Ieliek maizītes veidnēs un maizītēm vidū ar pirkstu izveido caurumu. Aizpilda caurumu ar, piemēram, kokosa pildījumu. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Ieziež maizītes ar sakultu olu. Apkaisa ar baltajām cukura pērlītēm. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

2. variants
Gabaliņus izrullē mazākos garumos, no kuriem izveido mazas bumbiņas vai standziņas. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Pēc cepšanas ieziež maizītes ar izkausētu sviestu vai margarīnu un iemērc cukurā.

3. variants
Izrullē mīklu un ar glāzes palīdzību izveido aplīšus. Uzliek nedaudz ievārījuma vai vaniļas krēma uz katra mīklas gabaliņa un saloka tā, lai pildījums neiztecētu ārā. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Pēc cepšanas ieziež maizītes ar izkausētu sviestu vai margarīnu un iemērc cukurā.

4. variants
Izrullē mīklu un uzklāj izvēlēto pildījumu. Sarullē ruleti un sagriež to 3 cm platos gabaliņos, kurus liek papīra formās. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Ieziež maizītes ar sakultu olu. Apkaisa ar baltajām cukura pērlītēm. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

5. variants
Izrullē mīklu. Uzklāj izvēlēto pildījumu. Gareniski saloka mīklu trīs kārtās. Sagriež 4 cm platos gabaliņos. Izdara iegriezumu katra gabaliņa vidū, tad caur to izvelk vienu sānu malu no apakšas uz augšu. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Ieziež ar olu un apkaisa ar baltajām cukura pērlītēm. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

6. variants
Izrullē mīklu. Uzklāj izvēlēto pildījumu. Gareniski saloka mīklu divās kārtās. Sagriež mīklu 2 cm platās sloksnēs, sapin tās kopā un izveido pīnes vai gredzenus. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Ieziež maizītes ar sakultu olu. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Ļauj atdzist uz restēm zem dvieļa. Pirms pasniegšanas pārklāj maizītes ar pūdercukura glazūru (200 ml pūdercukura, un nedaudz ūdens. Var pievienot dabiskas sulas, lai iegūtu krāsainu glazūru, vai arī izmantot pūdercukuru ar šokolādes vai zemeņu garšu).

7. variants
Sadala mīklu piecos gabalos, kurus izrullē apļos. Katru apli sagriež 8 gabalos. Uzklāj izvēlēto pildījumu un sarullē raga formā. Ļauj maizītēm uzrūgt zem dvieļa 20-30 minūtes. Ieziež ar olu un apkaisa ar baltajām cukura pērlītēm. Cep krāsns vidusdaļā 225-250°C apm. 8 minūtes. Uzklāj dvielīti un ļauj atdzist uz restēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.