Sastāvdaļas
Bezē
120 g Dansukker pūdercukura
60 g olas baltuma
0,5 tējkar. kartupeļu cietes
3 pilieni baltvīna etiķa vai citronu sulas
Krēmam
100 g saldā krējuma
100 g Mascarpone siera
1 g Vaniļas cukura
20 g Dansukker pūdercukura
100 g rabarberu
30 g Dansukker Tumšā sīrupa
Instrukcijas
Bezē sastāvdaļas saputo stingrās putās. Caur dekorēšanas tūtiņu izspiež riņķīšus. Cep cepeškrāsnī 1 stundu 100 grādu temperatūrā, pēc tam lēnām atdzesē.
Saldo krējumu ar cukuru saputo. Iemaisa Mascarpone sieru.
Rabarberus pārlej ar sīrupu un karamelizē, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Visu kārto uz šķīvīšiem.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.