Kūka no cepumiem ar ievārījumu

Garšo cepumiņi ar ievārījumu? Te būs vesela kūka no tiem!

10 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ievārījums

Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker baltā cukura
270 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
6 g vaniļas cukura

Dekors
Dansukker pūdercukur

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu.

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.

24 cm diametra kūkas formā ieklāj cepampapīru.

No sviesta, cukura, miltiem, cepamā pulvera un vaniļas cukura sastrādā mīklu. No tās izveido divdesmit mazas bumbiņas un izkārto tās pa visu cepešpannu, atstājot nelielas atstarpes starp tām. Katrā bumbiņā ar karoti iespiež nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu. Cep krāsns vidējā daļā 15–20 minūtes. Kad atdzisusi, bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.