Sastāvdaļas
Mīkla
200 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker baltā cukura
270 g kviešu miltu
3 g cepamā pulvera
6 g vaniļas cukura
Dekors
Dansukker pūdercukur
Instrukcijas
Vispirms pagatavo ievārījumu.
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.
24 cm diametra kūkas formā ieklāj cepampapīru.
No sviesta, cukura, miltiem, cepamā pulvera un vaniļas cukura sastrādā mīklu. No tās izveido divdesmit mazas bumbiņas un izkārto tās pa visu cepešpannu, atstājot nelielas atstarpes starp tām. Katrā bumbiņā ar karoti iespiež nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu. Cep krāsns vidējā daļā 15–20 minūtes. Kad atdzisusi, bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.