Sastāvdaļas
Vaniļas krēms
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Ķiršu ievārījums
200 g skābo ķiršu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Starpkārtas
1 paciņa saldētas vai svaigas kārtainās mīklas
300 ml saldā krējuma
Glazūra
90 g Dansukker pūdercukura
15 ml ūdens
30 ml ķiršu ievārījuma
Instrukcijas
Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. No vaniļas pāksts ar karoti izskrāpē mīkstumu ar sēkliņām un izšķīdina pienā, uzkarsējot to.
Olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā putās lej uzkarsēto pienu.
Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, lēnām uzvāra. Kad sabiezējis, krēmu noņem no plīts un iekuļ gabaliņos sagrieztu sviestu, pievienojot pakāpeniski pa vienam gabaliņam. Kad viss sviests iekults, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī.
Ķiršu ievārījums. Ogām izņem kauliņus. Blenderī ķiršus sasmalcina, pārber ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas, un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo ābolu biezeni pēc pievienotās receptes.
Sagatavo kārtainās mīklas loksnes. Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Kārtainās mīklas loksni izklāj uz cepešpannas un sadala trīs daļās. Sadursta ar dakšiņu, lai cepot neveidotos burbuļi. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes. Atdzesē.
Kūkas salikšana: Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Iecilā 200-300 ml vaniļas krēma. Atsevišķā bļodiņā samaisa pūdercukuru ar ūdeni.
Vienu no kārtainās mīklas loksnēm pārklāj ar ķiršu ievārījumu un dažiem šļakstiem pūdercukura glazūras, lai veidotos marmora efekts. Šo loksni novieto saldētavā, lai tā sastingst.
Uz pamata plāksnes klāj plānu kārtiņu ābolu biezeņa. Tam pāri – vaniļas krēmu. Uz otras loksnes bagātīgi klāj vaniļas krēmu, un tad šo loksni novieto pirmajai loksnei virsū.
Ar ķiršu “marmoru” dekorēto loksni izņem no saldētavas un liek pāri kūkai.
Padoms!
Lai vieglāk sadalītu kūku, pirms katra grieziena iemērc nazi karstā ūdenī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.