Kūka “Karaliskais Napoleons”

Klasiskais Napoleons mūsdienīgā sniegumā.

6 porcijas

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Ķiršu ievārījums
200 g skābo ķiršu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura 

Ābolu biezenis

Starpkārtas
1 paciņa saldētas vai svaigas kārtainās mīklas
300 ml saldā krējuma

Glazūra
90 g Dansukker pūdercukura
15 ml ūdens
30 ml ķiršu ievārījuma

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. No vaniļas pāksts ar karoti izskrāpē mīkstumu ar sēkliņām un izšķīdina pienā, uzkarsējot to. 

Olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā putās lej uzkarsēto pienu.

Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, lēnām uzvāra. Kad sabiezējis, krēmu noņem no plīts un iekuļ gabaliņos sagrieztu sviestu, pievienojot pakāpeniski pa vienam gabaliņam. Kad viss sviests iekults, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī. 

Ķiršu ievārījums. Ogām izņem kauliņus. Blenderī ķiršus sasmalcina, pārber ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas, un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Pagatavo ābolu biezeni pēc pievienotās receptes.

Sagatavo kārtainās mīklas loksnes. Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Kārtainās mīklas loksni izklāj uz cepešpannas un sadala trīs daļās. Sadursta ar dakšiņu, lai cepot neveidotos burbuļi.  Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.  Atdzesē.

Kūkas salikšana: Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Iecilā 200-300 ml vaniļas krēma. Atsevišķā bļodiņā samaisa pūdercukuru ar ūdeni.

Vienu no kārtainās mīklas loksnēm pārklāj ar ķiršu ievārījumu un dažiem šļakstiem pūdercukura glazūras, lai veidotos marmora efekts. Šo loksni novieto saldētavā, lai tā sastingst.

Uz pamata plāksnes klāj plānu kārtiņu ābolu biezeņa. Tam pāri – vaniļas krēmu. Uz otras loksnes bagātīgi klāj vaniļas krēmu, un tad šo loksni novieto pirmajai loksnei virsū.  

Ar ķiršu “marmoru” dekorēto loksni izņem no saldētavas un liek pāri kūkai. 

Padoms!
Lai vieglāk sadalītu kūku, pirms katra grieziena iemērc nazi karstā ūdenī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Aveņu sirsniņas

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir vispiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.