Kūka “Karaliskais Napoleons”

Klasiskais Napoleons mūsdienīgā sniegumā.

6 porcijas

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vaniļas krēms
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
16 g kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Ķiršu ievārījums
200 g skābo ķiršu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura 

Ābolu biezenis

Starpkārtas
1 paciņa saldētas vai svaigas kārtainās mīklas
300 ml saldā krējuma

Glazūra
90 g Dansukker pūdercukura
15 ml ūdens
30 ml ķiršu ievārījuma

Instrukcijas

Vispirms pagatavo vaniļas krēmu. No vaniļas pāksts ar karoti izskrāpē mīkstumu ar sēkliņām un izšķīdina pienā, uzkarsējot to. 

Olas dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā putās lej uzkarsēto pienu.

Maisījumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, lēnām uzvāra. Kad sabiezējis, krēmu noņem no plīts un iekuļ gabaliņos sagrieztu sviestu, pievienojot pakāpeniski pa vienam gabaliņam. Kad viss sviests iekults, katliņu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto ledusskapī. 

Ķiršu ievārījums. Ogām izņem kauliņus. Blenderī ķiršus sasmalcina, pārber ar ievārījuma cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas, un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burkās. Cieši aizvāko, atdzesē un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Pagatavo ābolu biezeni pēc pievienotās receptes.

Sagatavo kārtainās mīklas loksnes. Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Kārtainās mīklas loksni izklāj uz cepešpannas un sadala trīs daļās. Sadursta ar dakšiņu, lai cepot neveidotos burbuļi.  Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes.  Atdzesē.

Kūkas salikšana: Saldo krējumu saputo, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Iecilā 200-300 ml vaniļas krēma. Atsevišķā bļodiņā samaisa pūdercukuru ar ūdeni.

Vienu no kārtainās mīklas loksnēm pārklāj ar ķiršu ievārījumu un dažiem šļakstiem pūdercukura glazūras, lai veidotos marmora efekts. Šo loksni novieto saldētavā, lai tā sastingst.

Uz pamata plāksnes klāj plānu kārtiņu ābolu biezeņa. Tam pāri – vaniļas krēmu. Uz otras loksnes bagātīgi klāj vaniļas krēmu, un tad šo loksni novieto pirmajai loksnei virsū.  

Ar ķiršu “marmoru” dekorēto loksni izņem no saldētavas un liek pāri kūkai. 

Padoms!
Lai vieglāk sadalītu kūku, pirms katra grieziena iemērc nazi karstā ūdenī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.