Ābolu biezenis

Ābolu biezenis ir viegli pagatavojams un lieliski izmantojams ar brokastu biezputru vai, gatavojot zefīrus vai citus našķus.

2 burciņas

PT55M

50 minūtes

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg nomizotu un iztīrītu ābolu
170-250 g Dansukker baltā cukura
70 g ūdens
1,5 citrona sula

Instrukcijas

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un citrona sulu. Uz mazas uguns lēnām uzvāra, nosmeļ putas un, ik pa laikam apmaisot, vāra apmēram 20 minūtes. Sakuļ līdz biezeņa konsistencei ar koka karoti.

Lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Padoms!
Šo biezeni vēlams uzglabāt saldētavā. Iesakām to iepildīt mazās, vienai lietošanas reizei piemērotās burciņās.

Padoms!
Cukura daudzumu šajā receptē varat variēt pēc garšas, atkarībā no ābolu salduma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.