Sastāvdaļas
1 kg nomizotu un iztīrītu ābolu
170-250 g Dansukker baltā cukura
70 g ūdens
1,5 citrona sula
Instrukcijas
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un citrona sulu. Uz mazas uguns lēnām uzvāra, nosmeļ putas un, ik pa laikam apmaisot, vāra apmēram 20 minūtes. Sakuļ līdz biezeņa konsistencei ar koka karoti.
Lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.
Padoms!
Šo biezeni vēlams uzglabāt saldētavā. Iesakām to iepildīt mazās, vienai lietošanas reizei piemērotās burciņās.
Padoms!
Cukura daudzumu šajā receptē varat variēt pēc garšas, atkarībā no ābolu salduma.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.