Ābolu biezenis

Ābolu biezenis ir viegli pagatavojams un lieliski izmantojams ar brokastu biezputru vai, gatavojot zefīrus vai citus našķus.

2 burciņas

PT55M

50 minūtes

Atzīme (20 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg nomizotu un iztīrītu ābolu
170-250 g Dansukker baltā cukura
70 g ūdens
1,5 citrona sula

Instrukcijas

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno cukuru un citrona sulu. Uz mazas uguns lēnām uzvāra, nosmeļ putas un, ik pa laikam apmaisot, vāra apmēram 20 minūtes. Sakuļ līdz biezeņa konsistencei ar koka karoti.

Lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Padoms!
Šo biezeni vēlams uzglabāt saldētavā. Iesakām to iepildīt mazās, vienai lietošanas reizei piemērotās burciņās.

Padoms!
Cukura daudzumu šajā receptē varat variēt pēc garšas, atkarībā no ābolu salduma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.