Kūka „Boulinga bumba”

Boulinga ballītē noteikti ir jābūt boulinga tortei. Tā būs garšīga un ideāla "iesildīšanās" pirms došanās uz boulinga celiņiem.

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 olas
200 g Dansukker smalkā cukura
100 g kartupeļu cietes
100 g kviešu miltu
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera

Vaniļas krēms
1 ola
200 ml piena
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
50 g putukrējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote Dansukker vaniļas cukura

Pildījums
4 želatīna plāksnītes
vaniļas krēms
300 g putukrējuma

Garnējums
300 g mandeļu masas
200 g Dansukker pūdercukura
sarkanā pārtikas krāsviela

Instrukcijas

Ar taukvielām iesmērējiet apaļu formu, kas ir aptuveni 26 cm diametrā, un apkaisiet to ar rīvmaizi.

Saputojiet olas ar cukuru vieglā masā. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un maisiet līdz veidojas mīkla. Ielejiet mīklu formā un cepiet cepeškrāsns zemākajā daļā 175 °C aptuveni 40 minūtes. Izņemiet kūku no formas un nolieciet uz restītēm atdzist. Sadaliet kūku trīs pamatnēs.

Ielieciet želatīna plāksnītes ūdenī. Katliņā samaisiet visas krēma sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, uzkarsējiet līdz krēms sabiezē. Izņemiet no ūdens želatīna plāksnītes un iemaisiet siltajā krēmā. Nolieciet, lai atdziest. Saputojiet krējumu stingrās putās un iemaisiet to krēmā, kad tas ir atdzisis.

Vienu no pamatnēm apsmērējiet ar trešdaļu krēma. Smērējiet vairāk uz vidus nekā malām. Uzlieciet pamatnei virsū nākamo pamatni un arī to apsmērējiet ar vaniļas krēmu. Uzlieciet pēdējo pamatni un apsmērējiet to līdz pat kūkas malām ar atlikušo vaniļas krēmu. Pārliecinieties, ka krēma lielākā daļa ir kūkas vidū tā, lai kūka veidotos apaļa.

Mandeļu masā iemaisiet pūdercukuru. Pievienojiet sarkano pārtikas krāsvielu. Starp diviem cepampapīriem ielieciet mandeļu masu un izrullējiet to plānu. Apklājiet kūku ar mandeļu masu. Kūkas malās mandeļu masu kārtīgi piespiediet un nevajadzīgo nogrieziet.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.