Kūka ar āboliem

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml silta ūdens
50 g rauga
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 sarīvēti āboli
100 ml saulespuķu sēklu
apmēram 1400 ml kviešu miltu

Instrukcijas

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Uzlej virsū ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek sāli, cukuru, rīvētos ābolus un saulespuķu sēklas.

Pakāpeniski piejauc mīklai miltus un maisa, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 40 minūtes.

Liek mīklu uz galda un samīca, līdz tā kļūst elastīga. Izveido no mīklas četrstūrainu plāksni un uzliek to uz ieziestas cepešpannas. Sagriež mīklas plātni rūtīs. Ļauj uzcelties 20 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225°C.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 25 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.