Sastāvdaļas
500 ml silta ūdens
50 g rauga
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 sarīvēti āboli
100 ml saulespuķu sēklu
apmēram 1400 ml kviešu miltu
Instrukcijas
Sadrupina raugu mīklas bļodā. Uzlej virsū ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek sāli, cukuru, rīvētos ābolus un saulespuķu sēklas.
Pakāpeniski piejauc mīklai miltus un maisa, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 40 minūtes.
Liek mīklu uz galda un samīca, līdz tā kļūst elastīga. Izveido no mīklas četrstūrainu plāksni un uzliek to uz ieziestas cepešpannas. Sagriež mīklas plātni rūtīs. Ļauj uzcelties 20 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225°C.
Cep krāsns vidusdaļā apmēram 25 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.