Kūka ar āboliem

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 ml silta ūdens
50 g rauga
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 sarīvēti āboli
100 ml saulespuķu sēklu
apmēram 1400 ml kviešu miltu

Instrukcijas

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Uzlej virsū ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek sāli, cukuru, rīvētos ābolus un saulespuķu sēklas.

Pakāpeniski piejauc mīklai miltus un maisa, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 40 minūtes.

Liek mīklu uz galda un samīca, līdz tā kļūst elastīga. Izveido no mīklas četrstūrainu plāksni un uzliek to uz ieziestas cepešpannas. Sagriež mīklas plātni rūtīs. Ļauj uzcelties 20 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225°C.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 25 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.