Kūka ar āboliem - Receptes

Kūka ar āboliem

Kūka ar āboliem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 ml silta ūdens
50 g rauga
1 tējk. sāls
50 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
2 sarīvēti āboli
100 ml saulespuķu sēklu
apmēram 1400 ml kviešu miltu

Sadrupina raugu mīklas bļodā. Uzlej virsū ūdeni un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek sāli, cukuru, rīvētos ābolus un saulespuķu sēklas.

Pakāpeniski piejauc mīklai miltus un maisa, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Ļauj uzrūgt zem dvieļa 40 minūtes.

Liek mīklu uz galda un samīca, līdz tā kļūst elastīga. Izveido no mīklas četrstūrainu plāksni un uzliek to uz ieziestas cepešpannas. Sagriež mīklas plātni rūtīs. Ļauj uzcelties 20 minūtes. Sakarsē krāsni līdz 225°C.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 25 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;