Sastāvdaļas
Pamatnes sastāvdaļas
150 g miltu
1 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g auksta sviesta, sagriezta mazos gabaliņos
1 olas dzeltenums
Pildījumam
2 olas
5 olu dzeltenumi
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. Dansukker vaniļas cukura
75 ml saldā krējuma
3 citronu sula
1 citrona miziņa (rīvēta)
Dansukker pūdercukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.
Pamatnes sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā. Mīklu izlīdzina 24- 27 cm diametra formā ar noņemamām malām. Cep cepeškrāsnī 170°C aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
Puto olas, olu dzeltenumus un cukuru, pievienojot saldo krējumu, tad citronu sulu un rīvēto miziņu.
Ar pildījumu noklāj kūkas pamatni un cep 170°C 30-35 minūtes. Gatavu kūku atdzesē, ieteicams ledusskapī.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.