Kraukšķmaizīte ar sēklām

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml silta ūdens
2 ēdamkarotes Dansukker Farīna cukura
1 1/2 tējkarotes sāls
400 g kviešu miltu
800 g rupju rudzu miltu
75 g linsēklu
75 g sezama sēkliņu
75 g saulespuķu sēklu
75 g prosas pārslu

Instrukcijas

Traukā ar siltu ūdeni iejauc raugu. Pievieno brūno cukuru, kviešu un rudzu miltus. Kārtīgi izmīci mīklu. Ļauj uzrūgt 1 stundu. Uzliec mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīci. Sadali trīs daļās. Katru daļu apber ar rudzu miltiem, lai nesacietē. Kad mīkla ir apmēram 2 mm bieza, apsmērē ar ūdeni un uzkaisi sēkliņas. Iespaidi sēkliņas mīklā. Sagriez gabaliņos. Cep krāsns vidū 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Uzglabā sausā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.