Kraukšķmaizīte ar sēklām

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml silta ūdens
2 ēdamkarotes Dansukker Farīna cukura
1 1/2 tējkarotes sāls
400 g kviešu miltu
800 g rupju rudzu miltu
75 g linsēklu
75 g sezama sēkliņu
75 g saulespuķu sēklu
75 g prosas pārslu

Instrukcijas

Traukā ar siltu ūdeni iejauc raugu. Pievieno brūno cukuru, kviešu un rudzu miltus. Kārtīgi izmīci mīklu. Ļauj uzrūgt 1 stundu. Uzliec mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīci. Sadali trīs daļās. Katru daļu apber ar rudzu miltiem, lai nesacietē. Kad mīkla ir apmēram 2 mm bieza, apsmērē ar ūdeni un uzkaisi sēkliņas. Iespaidi sēkliņas mīklā. Sagriez gabaliņos. Cep krāsns vidū 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Ļauj atdzist uz restītēm. Uzglabā sausā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.