Kraukšķīgie plācenīši

10-12 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas


Kviešu ieraugam
150 ml ūdens
200 g kviešu miltu
100 g svaigi sarīvēta ābola

Plācenīšiem
100 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga
200 ml remdena ūdens
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
1-2 tējk. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
200 ml kviešu kliju
200 ml tumšo rudzu miltu
400 ml kviešu miltu

100 ml sezama sēklu
100 ml linsēklu

Instrukcijas

Kviešu ierauga pagatavošana

Ūdeni uzsilda līdz 35°C. Iemaisa tajā miltus un sarīvēto ābolu. Maisījumu ievieto divlitru burkā ar vāku. Burku trīs dienas uzglabā vietā, kur ir 26-30°C, piemēram, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ar izslēgtu karstumu. Vienreiz dienā burkas saturu apmaisa.

Ceturtajā dienā ieraugu izkasa no burkas un ieliek mīklas bļodā. Pievieno 200 g miltu un 200 ml ūdens, kas uzsildīts līdz 35°C. Rūpīgi apmaisa un notur vēl 24 stundas 26-30°C. Piektajā dienā ieraugs ir gatavs. To uzglabā ledusskapī. Tur tas var stāvēt vienu nedēļu. Pēc tam tas jāpabaro ar 100 ml ūdens un 200 g miltu.

Plācenīšu pagatavošana

Bļodā liek kviešu ieraugu, pielej ūdeni. Iemaisa sīrupu, sāli, anīsa sēklas, fenheļa sēklas un klijas. Pievieno abu veidu miltus un mīklu rūpīgi samīca. Bļodu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāj mīklu uzbriest 2 stundas. Cepeškrāsns vidējā daļā ieliek cepešpannu un sakarsē krāsni līdz 250°C.

Mīklu liek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un izrullē garenā kukulī, ko sadala vairākās daļās. Katru daļu izrullē apaļā plācenī, izmantojot mīklas rulli ar izaugumiem (vai arī izmanto parasto rulli un plāceņus sadursta ar dakšiņu). Viegli pārkaisa ar sezama sēklām un linsēklām, tad sēklas iespiež plācenī, pārbraucot pāri ar rulli. Katru plāceni apņem ar pergamenta gabaliņu un ar to liek uz sakarsētās pannas.

Cep apmēram 5 minūtes. Tad plāceņus liek uz režģa atdzist. Plāceņus jāuzglabā sausā vietā.

Sēklas nav obligāta sastāvdaļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.