Kraukšķīgie plācenīši

10-12 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas


Kviešu ieraugam
150 ml ūdens
200 g kviešu miltu
100 g svaigi sarīvēta ābola

Plācenīšiem
100 g iepriekš pagatavota kviešu ierauga
200 ml remdena ūdens
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
1-2 tējk. anīsa sēklu vai fenheļa sēklu
200 ml kviešu kliju
200 ml tumšo rudzu miltu
400 ml kviešu miltu

100 ml sezama sēklu
100 ml linsēklu

Instrukcijas

Kviešu ierauga pagatavošana

Ūdeni uzsilda līdz 35°C. Iemaisa tajā miltus un sarīvēto ābolu. Maisījumu ievieto divlitru burkā ar vāku. Burku trīs dienas uzglabā vietā, kur ir 26-30°C, piemēram, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ar izslēgtu karstumu. Vienreiz dienā burkas saturu apmaisa.

Ceturtajā dienā ieraugu izkasa no burkas un ieliek mīklas bļodā. Pievieno 200 g miltu un 200 ml ūdens, kas uzsildīts līdz 35°C. Rūpīgi apmaisa un notur vēl 24 stundas 26-30°C. Piektajā dienā ieraugs ir gatavs. To uzglabā ledusskapī. Tur tas var stāvēt vienu nedēļu. Pēc tam tas jāpabaro ar 100 ml ūdens un 200 g miltu.

Plācenīšu pagatavošana

Bļodā liek kviešu ieraugu, pielej ūdeni. Iemaisa sīrupu, sāli, anīsa sēklas, fenheļa sēklas un klijas. Pievieno abu veidu miltus un mīklu rūpīgi samīca. Bļodu apklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāj mīklu uzbriest 2 stundas. Cepeškrāsns vidējā daļā ieliek cepešpannu un sakarsē krāsni līdz 250°C.

Mīklu liek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un izrullē garenā kukulī, ko sadala vairākās daļās. Katru daļu izrullē apaļā plācenī, izmantojot mīklas rulli ar izaugumiem (vai arī izmanto parasto rulli un plāceņus sadursta ar dakšiņu). Viegli pārkaisa ar sezama sēklām un linsēklām, tad sēklas iespiež plācenī, pārbraucot pāri ar rulli. Katru plāceni apņem ar pergamenta gabaliņu un ar to liek uz sakarsētās pannas.

Cep apmēram 5 minūtes. Tad plāceņus liek uz režģa atdzist. Plāceņus jāuzglabā sausā vietā.

Sēklas nav obligāta sastāvdaļa.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.