Kraukšķīgās sviesta mīklas kūka ar Mascarpone krēmu un ingvera sīrupā karamelizētām zemenēm

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g sviesta
240 g kviešu miltu
180 g piena
2 g sāls
30 g tumšā cukurniedru cukura

Krēmam
200 g Mascarpone siera
200 g saldā krējuma
75 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Karamelizētām zemenēm
300 g zemeņu
50 g svaiga ingvera
10 g sviesta
80 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Mīkla
Aukstu sviestu kopā ar miltiem saplucina, pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu (pienu un cukuru nedaudz atstāj izveltnētās mīklas  pārsmērēšanai). Samīca viendabīgā mīklā. Mīklu uz vienu stundu novieto vēsumā.
Atdzesētu mīklu izveltnē uz cepamā papīra apmēram 2 mm biezumā. Plāksni sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep 190 °C temperatūrā 12 minūtes. Gatavu atdzesē un sagriež taisnstūros.

Karamelizētas zemenes
Zemenes attīra no kauslapiņām un pārgriež uz pusēm. Ingveru sagriež šķēlītēs un samaisa ar sagrieztajām zemenēm, cukuru, sviestu  un vaniļas cukuru. Liek cepšanai paredzētā formā un cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes 195 °C temperatūrā.

Krēms
Saldo krējumu ar Mascarpone sieru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru saputo. Krēmu spiež caur konditorejas maisiņu uz mīklas plāksnītes, virsū liekot karamelizētās zemenes, tad atkal mīklas plāksnīti, to atkārto vēl divas reizes.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.