Kraukšķīgās sviesta mīklas kūka ar Mascarpone krēmu un ingvera sīrupā karamelizētām zemenēm

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g sviesta
240 g kviešu miltu
180 g piena
2 g sāls
30 g tumšā cukurniedru cukura

Krēmam
200 g Mascarpone siera
200 g saldā krējuma
75 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Karamelizētām zemenēm
300 g zemeņu
50 g svaiga ingvera
10 g sviesta
80 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Mīkla
Aukstu sviestu kopā ar miltiem saplucina, pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu (pienu un cukuru nedaudz atstāj izveltnētās mīklas  pārsmērēšanai). Samīca viendabīgā mīklā. Mīklu uz vienu stundu novieto vēsumā.
Atdzesētu mīklu izveltnē uz cepamā papīra apmēram 2 mm biezumā. Plāksni sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep 190 °C temperatūrā 12 minūtes. Gatavu atdzesē un sagriež taisnstūros.

Karamelizētas zemenes
Zemenes attīra no kauslapiņām un pārgriež uz pusēm. Ingveru sagriež šķēlītēs un samaisa ar sagrieztajām zemenēm, cukuru, sviestu  un vaniļas cukuru. Liek cepšanai paredzētā formā un cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes 195 °C temperatūrā.

Krēms
Saldo krējumu ar Mascarpone sieru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru saputo. Krēmu spiež caur konditorejas maisiņu uz mīklas plāksnītes, virsū liekot karamelizētās zemenes, tad atkal mīklas plāksnīti, to atkārto vēl divas reizes.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.