Kraukšķīgās sviesta mīklas kūka ar Mascarpone krēmu un ingvera sīrupā karamelizētām zemenēm

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
150 g sviesta
240 g kviešu miltu
180 g piena
2 g sāls
30 g tumšā cukurniedru cukura

Krēmam
200 g Mascarpone siera
200 g saldā krējuma
75 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Karamelizētām zemenēm
300 g zemeņu
50 g svaiga ingvera
10 g sviesta
80 g Dansukker Tumšā Muscovado cukura
3 g Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Mīkla
Aukstu sviestu kopā ar miltiem saplucina, pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu (pienu un cukuru nedaudz atstāj izveltnētās mīklas  pārsmērēšanai). Samīca viendabīgā mīklā. Mīklu uz vienu stundu novieto vēsumā.
Atdzesētu mīklu izveltnē uz cepamā papīra apmēram 2 mm biezumā. Plāksni sadursta ar dakšiņu, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Cep 190 °C temperatūrā 12 minūtes. Gatavu atdzesē un sagriež taisnstūros.

Karamelizētas zemenes
Zemenes attīra no kauslapiņām un pārgriež uz pusēm. Ingveru sagriež šķēlītēs un samaisa ar sagrieztajām zemenēm, cukuru, sviestu  un vaniļas cukuru. Liek cepšanai paredzētā formā un cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes 195 °C temperatūrā.

Krēms
Saldo krējumu ar Mascarpone sieru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru saputo. Krēmu spiež caur konditorejas maisiņu uz mīklas plāksnītes, virsū liekot karamelizētās zemenes, tad atkal mīklas plāksnīti, to atkārto vēl divas reizes.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.