Konfektes “Mozart Bonbons”

16 konfektes

PT1H

1 stunda 20 minūtes

Atzīme (31 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mandeļu pastai
180 g saldo mandeļu
120 g Dansukker pūdercukura
1-1,5 ēdamkar. ūdens
3-5 rūgtās mandeles

Mozart bonbons
100 g praline pastas
30 g lazdu riekstu
100 g tumšās šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo mandeļu pastu. Saldās mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ dzirnaviņās. Pievieno cukuru un ūdeni. Pierīvē rūgtās mandeles, papildus pievienojot dažus pilienus ūdens, ja masa kļūst pārāk bieza. Masu novieto ledusskapī uz vienu stundu.

Praline pastu un mandeļu pastu sadala 16 gabaliņos, rokās saplacina, vidū ievieto lazdu riekstu, maliņas aizloka ciet un saveļ bumbiņā. Tad saplacina mandeļu pastas gabaliņu, vidū ievieto praline bumbiņu, aizloka ciet maliņas un atkal saveltnē apaļā bumbiņā.

Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Konfektes pa vienai iemērc šokolādē un novieto uz režģa vai pergamenta papīra nožūt.

Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.