Konfektes “Mozart Bonbons”

16 konfektes

1 stunda 20 minūtes

Atzīme (12 gab)

Sastāvdaļas

Mandeļu pastai
180 g saldo mandeļu
120 g Dansukker pūdercukura
1-1,5 ēdamkar. ūdens
3-5 rūgtās mandeles

Mozart bonbons
100 g praline pastas
30 g lazdu riekstu
100 g tumšās šokolādes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo mandeļu pastu. Saldās mandeles noblanšē, novelk miziņas un samaļ dzirnaviņās. Pievieno cukuru un ūdeni. Pierīvē rūgtās mandeles, papildus pievienojot dažus pilienus ūdens, ja masa kļūst pārāk bieza. Masu novieto ledusskapī uz vienu stundu.

Praline pastu un mandeļu pastu sadala 16 gabaliņos, rokās saplacina, vidū ievieto lazdu riekstu, maliņas aizloka ciet un saveļ bumbiņā. Tad saplacina mandeļu pastas gabaliņu, vidū ievieto praline bumbiņu, aizloka ciet maliņas un atkal saveltnē apaļā bumbiņā.

Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē. Konfektes pa vienai iemērc šokolādē un novieto uz režģa vai pergamenta papīra nožūt.

Uzglabā vēsumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.