Sastāvdaļas
90 g kviešu miltu
65 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g kokosriekstu skaidiņu
100 g sviesta istabas temperatūrā
0,5 tējkar. briežraga sāls
Iespēja: 50 g šokolādes čipsu
Glazūrai
150 g Dansukker pūdercukura
Garšas alternatīvas glazūrai
1,5 ēdamkar. laima sulas + 1 laima miziņa
1,5 ēdamkar. svaigas aveņu sulas
1,5 ēdamkar. svaigas apelsīnu sulas + 0,5 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Visas cepumu sastāvdaļas samaisa un ar rokām sastrādā mīklā. Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē garā rullī. Ruļļus novieto uz cepampapīru izklātas plāts un uzmanīgi saplacina līdz 4-5 cm platumam. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Pagatavo glazūru. Pūdercukuru ar izvēlēto garšu samaisa vijīgā pastas konsistencē.
Cepumu loksnes atdzesē, pārklāj ar glazūru un ar asu nazi sagriež gabaliņos. Pēc katra grieziena nazi noslauka.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.