Sastāvdaļas
90 g kviešu miltu
65 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g kokosriekstu skaidiņu
100 g sviesta istabas temperatūrā
0,5 tējkar. briežraga sāls
Iespēja: 50 g šokolādes čipsu
Glazūrai
150 g Dansukker pūdercukura
Garšas alternatīvas glazūrai
1,5 ēdamkar. laima sulas + 1 laima miziņa
1,5 ēdamkar. svaigas aveņu sulas
1,5 ēdamkar. svaigas apelsīnu sulas + 0,5 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Visas cepumu sastāvdaļas samaisa un ar rokām sastrādā mīklā. Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē garā rullī. Ruļļus novieto uz cepampapīru izklātas plāts un uzmanīgi saplacina līdz 4-5 cm platumam. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Pagatavo glazūru. Pūdercukuru ar izvēlēto garšu samaisa vijīgā pastas konsistencē.
Cepumu loksnes atdzesē, pārklāj ar glazūru un ar asu nazi sagriež gabaliņos. Pēc katra grieziena nazi noslauka.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.