Sastāvdaļas
90 g kviešu miltu
65 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 g kokosriekstu skaidiņu
100 g sviesta istabas temperatūrā
0,5 tējkar. briežraga sāls
Iespēja: 50 g šokolādes čipsu
Glazūrai
150 g Dansukker pūdercukura
Garšas alternatīvas glazūrai
1,5 ēdamkar. laima sulas + 1 laima miziņa
1,5 ēdamkar. svaigas aveņu sulas
1,5 ēdamkar. svaigas apelsīnu sulas + 0,5 apelsīna miziņa
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Visas cepumu sastāvdaļas samaisa un ar rokām sastrādā mīklā. Mīklu sadala divās daļās, un katru izrullē garā rullī. Ruļļus novieto uz cepampapīru izklātas plāts un uzmanīgi saplacina līdz 4-5 cm platumam. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Pagatavo glazūru. Pūdercukuru ar izvēlēto garšu samaisa vijīgā pastas konsistencē.
Cepumu loksnes atdzesē, pārklāj ar glazūru un ar asu nazi sagriež gabaliņos. Pēc katra grieziena nazi noslauka.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.