Sastāvdaļas
700 ml piena
250 ml saldā krējuma
3 kanēļa standziņas
2 ēdamk. Dansukker Vaniļas cukura
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
5 olu dzeltenumi
100 – 200 ml ruma (ne obligāti)
Instrukcijas
Pienu, saldo krējumu un kanēļa standziņas uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Saputo olu dzeltenumus kopā vaniļas cukuru un cukurbiešu cukuru, līdz masa sāk sabiezēt, tad, nepārtraukti maisot, pievieno karsto piena un saldā krējuma maisījumu. Turpina maisīt līdz viss labi sajaucies. Pievieno rumu un liek ledusskapī uz nakti. (var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām). Pirms pasniegšanas olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā olu punšā. Pasniedz aukstu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.