Klasiskais olu punšs

10 porcijas
Klasiskais olu punšs
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

700 ml piena
250 ml saldā krējuma
3 kanēļa standziņas
2 ēdamk. Dansukker Vaniļas cukura
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
5 olu dzeltenumi
100 – 200 ml ruma (ne obligāti)

Pienu, saldo krējumu un kanēļa standziņas uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai. Saputo olu dzeltenumus kopā vaniļas cukuru un cukurbiešu cukuru, līdz masa sāk sabiezēt, tad, nepārtraukti maisot, pievieno karsto piena un saldā krējuma maisījumu. Turpina maisīt līdz viss labi sajaucies. Pievieno rumu un liek ledusskapī uz nakti. (var uzglabāt ledusskapī līdz 3 dienām). Pirms pasniegšanas olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā olu punšā. Pasniedz aukstu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker