Kivi un zemeņu saldējums

6 – 8 porcijas 3,5 stundas
Kivi un zemeņu saldējums
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 ml ūdens
  • 75 g Dansukker Glikozes sīrupa (vai Dansukker Dzidrā sīrupa)
  • 90 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 tējkar. saberztu koriandra sēklu
  • Šķipsna sāls
  • 6 kivi
  • 100 g svaigu zemeņu

Ūdeni un cukuru vāra, līdz cukurs izkusis. Pievieno koriandra sēklas un sāli un vāra uz lēnas uguns 2 minūtes. Atdzesē. Pievieno nomizotu un biezenī sablendētu kivi. Izmaisa.

Zemenes noskalo un sagriež gabaliņos. Izkārto saldējuma formiņās un pārlej ar kivi masu. Liek saldētavā vismaz uz 3 stundām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker