Ķiršu tiramisu

4-6 personām

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g stipras kafijas
4 ēd. kar liķiera "Amaretto"
75-100 g cepumu "Savoari"

4 olu dzeltenumi
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g ķiršu
250 g maskarpones siera
250 g biezpiena ar zemu tauku saturu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
kakao

Instrukcijas

Sajauc kafiju ar liķieri. Ieliek cepumus formiņā un pārlej ar kafijas maisījumu. Ļauj, lai kafijas maisījums ievelkas cepumos.

Trauciņā ieliek olu dzeltenumus un cukuru un liek trauciņu katlā ar karstu ūdeni. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas biezs krēms. Noņem no uguns.

Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Nosusina ar papīra dvieli  un iemaisa olu krēmā.

Samaisa maskarpones sieru un biezpienu ar vaniļas cukuru.

Noklāj cepumus ar pusi no maskarpones maisījuma. Uzklāj olu krēmu ar ķiršiem. Uzklāj atlikušo maskarpones maisījumu. Pārkaisa ar kakao.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.