Ķiršu tiramisu

4-6 personām
Ķiršu tiramisu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200 g stipras kafijas
4 ēd. kar liķiera "Amaretto"
75-100 g cepumu "Savoari"

4 olu dzeltenumi
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g ķiršu
250 g maskarpones siera
250 g biezpiena ar zemu tauku saturu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
kakao

Sajauc kafiju ar liķieri. Ieliek cepumus formiņā un pārlej ar kafijas maisījumu. Ļauj, lai kafijas maisījums ievelkas cepumos.

Trauciņā ieliek olu dzeltenumus un cukuru un liek trauciņu katlā ar karstu ūdeni. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas biezs krēms. Noņem no uguns.

Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Nosusina ar papīra dvieli  un iemaisa olu krēmā.

Samaisa maskarpones sieru un biezpienu ar vaniļas cukuru.

Noklāj cepumus ar pusi no maskarpones maisījuma. Uzklāj olu krēmu ar ķiršiem. Uzklāj atlikušo maskarpones maisījumu. Pārkaisa ar kakao.

Šo recepti sastādīja

Dansukker