Sastāvdaļas
200 g stipras kafijas
4 ēd. kar liķiera "Amaretto"
75-100 g cepumu "Savoari"
4 olu dzeltenumi
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g ķiršu
250 g maskarpones siera
250 g biezpiena ar zemu tauku saturu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Garnējumam
kakao
Instrukcijas
Sajauc kafiju ar liķieri. Ieliek cepumus formiņā un pārlej ar kafijas maisījumu. Ļauj, lai kafijas maisījums ievelkas cepumos.
Trauciņā ieliek olu dzeltenumus un cukuru un liek trauciņu katlā ar karstu ūdeni. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas biezs krēms. Noņem no uguns.
Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Nosusina ar papīra dvieli un iemaisa olu krēmā.
Samaisa maskarpones sieru un biezpienu ar vaniļas cukuru.
Noklāj cepumus ar pusi no maskarpones maisījuma. Uzklāj olu krēmu ar ķiršiem. Uzklāj atlikušo maskarpones maisījumu. Pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.