Sastāvdaļas
200 g stipras kafijas
4 ēd. kar liķiera "Amaretto"
75-100 g cepumu "Savoari"
4 olu dzeltenumi
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
300 g ķiršu
250 g maskarpones siera
250 g biezpiena ar zemu tauku saturu
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Garnējumam
kakao
Instrukcijas
Sajauc kafiju ar liķieri. Ieliek cepumus formiņā un pārlej ar kafijas maisījumu. Ļauj, lai kafijas maisījums ievelkas cepumos.
Trauciņā ieliek olu dzeltenumus un cukuru un liek trauciņu katlā ar karstu ūdeni. Nepārtraukti maisot, karsē, līdz veidojas biezs krēms. Noņem no uguns.
Noskalo ķiršus un izņem kauliņus. Nosusina ar papīra dvieli un iemaisa olu krēmā.
Samaisa maskarpones sieru un biezpienu ar vaniļas cukuru.
Noklāj cepumus ar pusi no maskarpones maisījuma. Uzklāj olu krēmu ar ķiršiem. Uzklāj atlikušo maskarpones maisījumu. Pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.